HubSpot Free Tools - her er funksjonene du får gratis

Visste du at HubSpot har en rekke gratis verktøy for både CRM, markedsføring, salg, nettsider og service? Her gjennomgår vi de ulike funksjonene du kan ta i bruk i HubSpot, uten å betale.
Skrevet av: Anders
Publisert:

HubSpot er en av verdens mest populære programvarer innen generering av leads og salgsstøtte, innholdsmarkedsføring, automatisering av salg- og markedstiltak, sosiale medier og betalt annonsering, søkemotoroptimalisering, og analyse- og rapporteringsverktøy, og tilbyr en rekke verdifulle gratisverktøy. Helt konkret består HubSpot CRM av følgende seksjoner, eller huber:

 • Marketing Hub: Verktøy for Inbound marketing, e-postmarkedsføring, og kampanjestyring.
 • Sales Hub: Salgsautomatisering, pipeline-håndtering, og ytelsesanalyse.
 • Service Hub: Kundeserviceverktøy som ticket pipelines og kundeengasjement.
 • CMS Hub: Nettstedsbygging, innholdsstyring og optimalisering av nettstedet.
 • Operations Hub: Operasjonell effektivisering og dataintegrasjon.

De ikke-betalte funksjonene i disse verktøyene er spesielt gunstige for små og mellomstore bedrifter som ønsker å utforske mulighetene innen datadrevet markedsføring, salg og kundeservice, uten å forplikte seg til kostnader.

Er du en nysgjerrig bedriftseier, selger, salgsleder, markedsfører eller jobber du med kundeservice, og er ukjent med HubSpot? Se HubSpots oversikt over hvilke gratisfunksjoner som er relevante for nettopp din rolle i virksomheten.

Frame 30

 

Verdien av kontroll på data kan ikke overdrives

I en tid hvor tilpassede kundeopplevelser er avgjørende, har HubSpot blitt essensielt for bedrifter som søker kontroll over sine data og kundereiser. Plattformen muliggjør innsamling og analyse av kundedata, noe som leder til mer målrettede og effektive markedsføringsstrategier. Med HubSpot kan bedrifter ikke bare forstå sine kunders behov bedre, men også optimalisere salgs- og markedsføringsprosesser for å øke engasjement og lojalitet. Gevinsten ligger i muligheten til å navigere i et konkurransepreget digitalt landskap med presisjon, noe som er sentralt for å oppnå bærekraftig vekst.

Som hos alle tilbydere av programvare med freemium-abonnement eller gratisversjoner, har også Hubene i HubSpot-plattformen sine begrensninger. Dette vil vi komme nærmere inn på, men først får du en gjennomgang av de viktigste gratisfunksjonene i de ulike hubene som utgjør HubSpot-plattformen. 

 

Dette er de ulike hubene i HubSpot

Marketing Hub – Effektiv og treffsikker markedsføring

HubSpots gratis Marketing Hub gir brukere et verktøysett for å bygge og pleie kunderelasjoner, gjennom effektiv digital markedsføring. Huben dekker alt fra e-postmarkedsføring til sosiale medier, og gir brukervennlige løsninger for å tiltrekke og engasjere kunder. Marketing Hub gjør det mulig for bedrifter å segmentere målgrupper, spore kundereisen og måle effekten av markedsføringskampanjer. 

Med integrerte analyseverktøy kan bedrifter forstå og tilpasse sine markedsføringsstrategier for å maksimere ROI. Gratisversjonen av Marketing Hub er et godt utgangspunkt for små bedrifter som ønsker å utforske verden av digital markedsføring, uten å investere i kostbare verktøy.

 • Gratis blogg med HubSpot-branding
 • Grunnleggende SEO-anbefalinger
 • Cookie Consent banner
 • 10 aktive lister, 1000 statiske lister
 • 2000 e-poster per måned
 • 10 tilpassede egenskaper (custom properties)

Les vår komplette artikkel om funksjonaliteten i HubSpot Marketing Hub.

 

Sales Hub – Optimer salgsprosessene dine

HubSpots Sales Hub er utformet for å hjelpe salgsteam med å administrere og automatisere salgsprosessen, og forbedre kundekommunikasjonen. Den gratis versjonen tilbyr verktøy for å administrere kundekontakter, spore salgsmuligheter og håndtere kundeinteraksjoner. 

Med funksjoner som e-postsporing, møteplanlegging og skreddersydde rapporter, gir Sales Hub innsikt i salgsytelse og kundeadferd. Dette gjør det mulig for salgsteam å ta kvalifiserte beslutninger, øke produktiviteten og bygge sterkere kunderelasjoner. Sales Hub er spesielt nyttig for små og mellomstore bedrifter som ser etter måter å strømlinjeforme salgsprosesser uten betydelige investeringer.

 • Gmail- og Outlook-integrasjon
 • 1 delt innboks for kundekommunikasjon og teamkorrespondanse
 • 1 møteplanlegger som forekler møtebooking
 • 5 e-postmaler for å effektivisere utsendelser
 • Opptil 3 dashbord med maks 10 rapporter hver
 • 1 salgspipeline for å spore avtaler
 • Opptil 20 e-postvarsler per måned

 Les vår komplette artikkel om funksjonaliteten i HubSpot Sales Hub.

 

Service Hub – Styrk kundetilfredsheten

Service Hub gratisversjonen fokuserer på å gi bedrifter verktøyene de trenger for å levere eksepsjonell kundeservice. Med funksjoner som billetthåndtering, live chat og e-poststøtte, kan bedrifter håndtere kundehenvendelser effektivt og gi en personlig kundeservice. 

Service Hub gjør det enkelt for ansatte på kundeservice å organisere og spore kundehenvendelser, og gir dem muligheten til å svare raskt og konsekvent på henvendelser. Denne huben er ideell for bedrifter som ønsker å forbedre kundeopplevelsen, øke kundetilfredsheten og bygge langsiktige kunderelasjoner.

 • 1 ticket pipeline
 • 1-til-1 e-poster med HubSpot-branding
 • Live chat med HubSpot-branding
 • Maks 5 tekstsnutter (snippets)

 Les vår komplette artikkel om funksjonaliteten i HubSpot Service Hub.

 

CMS Hub – Bygg ditt eget nettsted, kjapt og enkelt

CMS Hub gratisversjonen tilbyr et brukervennlig grensesnitt for å bygge og administrere bedriftens nettsted. Denne huben gir ikke-tekniske brukere muligheten til å lage et profesjonelt og responsivt nettsted uten behov for avansert koding. Med drag-and-drop-funksjoner kan bedrifter enkelt opprette og tilpasse nettstedets layout og innhold. CMS Hub er et svært godt alternativ for små bedrifter eller startups som ønsker å etablere en sterk online tilstedeværelse. Huben tilbyr en kostnadseffektiv løsning for nettstedshåndtering:

 • Opprett opptil 25 sider på nettstedet ditt
 • Støtte for 3 språkversjoner av nettsidene
 • Dra-og-slipp-editor for enkel redigering uten koding
 • 1 underdomene på 1 hoveddomene

 Les vår komplette artikkel om funksjonaliteten i HubSpot CMS Hub.

 

Operations Hub – Forenkle og automatisere

Operations Hub gratisversjonen tilbyr grunnleggende funksjoner for å forenkle og automatisere bedriftsoperasjoner. Den gir bedrifter muligheten til å sentralisere data og sørger for enkel tilgang og håndtering av kundeinformasjon. 

Med integrasjoner mot andre systemer og plattformer, kan Operations Hub bidra til å skape en mer strømlinjeformet og effektiv drift. Dette gjør det mulig for bedrifter å fokusere på vekst og utvikling, mens de automatiserer og forenkler daglige operasjoner.

 • Opptil 100 produkter i produktbiblioteket
 • Integrasjoner via App Marketplace
 • Commerce Hub for betalingshåndtering
 • Fakturaer med enkel utsendelse og håndtering
 • Tilbudsmaler for skreddersøm av tilbud
 • Betalingslenker

Les vår komplette artikkel om funksjonaliteten i HubSpot Operations Hub.

 

Gratis funksjonalitet som ikke er tilknyttet en hub

HubSpot kommer også med en rekke gratis verktøy som ikke er knyttet til en spesifikk hub, men som likevel er svært nyttige. Mange av verktøyene er AI-drevne, og gir deg stor verdi enten du jobber med innhold, strategi eller andre områder av virksomheten. 

Noen utvalgte verktøy fra dette segmentet, kan være: 

 • Campaign assistant - som hjelper deg med planlegging og oppsett av kampanjer
 • Brand-kit generator - som gir deg brand-elementer som logo, fargepalett m.m.
 • Make my persona - et effektivt verktøy for utvikling av personas
 • Digital advertising calculator - som hjelper deg med beregning av ROI
 • Lead scoring worksheet - som hjelper deg med gradering av leads
 • Blog ideas generator - som gir deg gode ideer til innholdsplanleggingen
 • Marketing plan generator - som forenkler arbeidet med markedsplanen
 • Chatspot - en AI-assistent som er spesialisert på HubSpot-relaterte emner

Screenshot 2024-02-16 at 14.10.03

 

Freemium har sine begrensninger, også hos HubSpot

Selv om HubSpot tilbyr et imponerende utvalg av gratis funksjoner som er ideelle for små bedrifter eller de som er nye innen inbound marketing, finnes det begrensninger som er viktige å være oppmerksom på. En av de primære ulempene ved å benytte seg utelukkende av gratisverktøyene er begrensningen i funksjonalitet og skalerbarhet. 

Gratisversjonen av HubSpot inkluderer grunnleggende verktøy for CRM, markedsføring, salg og kundeservice, men mangler avanserte funksjoner som dypere automatisering, detaljert rapportering, og omfattende tilpasninger som finnes i betalte abonnementer. 

Virksomheter av en viss størrelse vil nok også kjenne på mangelen på integrasjoner og tilpasninger. Selv om gratisversjonen tilbyr flere integrasjoner, er de mer avanserte og spesifikke integrasjonene som kan forbedre effektiviteten og automatisere prosesser, forbeholdt de betalte versjonene. Dette kan bety at større virksomheter – som bruker mange ulike verktøy og plattformer – kan finne det utfordrende å sentralisere og synkronisere den totale forretningsaktiviteten på HubSpot-plattformen.

Gratisversjonen tillater også en viss grad av kundeinteraksjon og -engasjement. Begrensninger i segmentering, personalisering og analysemuligheter kan likevel gjøre det utfordrende å fullt ut forstå og utnytte data for kundeadferd. Dette kan resultere i mindre målrettede og effektive markedsførings- og salgsinitiativ.

 

Strategi som fundament er avgjørende

Selv om HubSpot kan virke tiltalende for bedrifter som ønsker å dykke inn i digital markedsføring, er det viktig å ikke undervurdere behovet for en gjennomtenkt strategisk tilnærming. Uten en klar strategi, vil selv de mest kraftfulle verktøyene kun gi begrenset verdi. Å implementere HubSpot og få full effekt av verktøyene, krever en forståelse for hvordan hver funksjon kan integreres i en større markedsførings- og salgsstrategi, som er skreddersydd for bedriftens unike mål og kundebase. 

En strategisk tilnærming sikrer at bedrifter ikke bare samler data, men også analyserer og anvender denne innsikten for å drive engasjement, konverteringer og skape kundelojalitet. Det er kombinasjonen av kraftige verktøy og en strategisk plan som muliggjør ekte digital transformasjon og langsiktig suksess.

 

Et perfekt sted å begynne med målrettet vekst

Til tross for sine begrensninger; HubSpots mange gratisfunksjoner gir utvilsomt stor verdi, særlig for små bedrifter eller de som akkurat starter sin reise med CRM og digital markedsføring. For bedrifter som søker omfattende vekst, avanserte funksjoner og dypere innsikt i kundeadferd, er det samtidig bra å vite at det finnes ulike betalingsnivåer for utvidet funsjonalitet, som sannsynligvis vil være mer passende for deres behov. 

Ønsker du å vite mer om HubSpot og hvordan din virksomhet kan jobbe enda mer datadrevet og treffsikkert med markedsføring, salg og service?

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev