Selg smartere med HubSpot Sales Hub

HubSpot gir oss tilgang til essensielle verktøy for å ta markedsføring, salg og support til “next level”. Her kan du lese mer om mulighetene for salgsteamet i Sales Hub.
Skrevet av: Kristin
Publisert:

Hva er HubSpot Sales Hub?

HubSpot Sales Hub hjelper deg å strukturere og dokumentere salgsprosessen til salgsteamet i bedriften. Sammen med all data som ligger i CRM-delen av HubSpot får du innsikt i leads og potensielle kunder. Du får data på hvilket innhold leads er interessert i, og hvor de er i kundereisen. Med bedre struktur og data blir hverdagen mer effektiv og dere kan bruke mer tid på å få flere fornøyde kunder.


Hvilke bedrifter passer Sales Hub til? 

HubSpot Sales Hub er egnet for alle B2B-bedrifter som ønsker en moderne og brukervennlig CRM-plattform som støtter hele salgsprosessen. Sales Hub passer for dere som ønsker å jobbe med med inbound-metodikken, og ha et tettere samarbeid med markedsføring og support for å nå sine mål. 

Hvis dere ønsker et CRM-systemet som ikke bare fungerer som et oppslagsverktøy, som er enkelt å bruke OG som faktisk blir brukt av alle i bedriften, er HubSpot Sales Hub et godt valg. Hvis dere i tillegg ønsker å koble på flere datakilder og få innsikt i kontaktens digital atferd, burde HubSpot være et naturlig valg. 

 

Populære verktøy i Sales Hub

Sales Hub inneholder mange ulike verktøy. Hvilke man har tilgang til er basert på hvilken lisens man kjøper. Funksjonaliteten vi lister opp under er tilgjengelig i ulike lisens-nivåer. Før onboarding av HubSpot bistår vi med å avdekke nettopp deres behov og tilpasser lisens og onboarding basert på det. 

E-post og kalender

Alle selgere som jobber i HubSpot har koblet opp sin e-post og kalender til plattformen. Det betyr at man enkelt kan sende e-post fra HubSpot, samt invitere til møter. Med denne funksjonaliteten følger også muligheten til å spore atferd i e-posten som blir sendt. Har mottaker åpnet eller klikket på et dokument? Veldig nyttig innsikt å ha. All aktivitet blir lagret på kundekortet, slik at det er enkelt å holde kontroll. Basert på slik aktivitet kan man også lage egne oppgaver, slik at viktig dialog eller oppfølging ikke blir avglemt. 

 

Logging av møter og telefoner

Direkte fra HubSpot har selgerne mulighet til å ringe til sine leads og kunder. Telefonsamtalene kan bli tatt opp og lagret i tekst-versjon, slik at det kan brukes i salgstrening senere. Alle telefonsamtaler logges i tillegg på kontaktkortet for å ha full oversikt over denne type aktivitet. 

 

Lagring og sporing av salgsdokumenter

Gir dere mulighet til å lage et bibliotek av salgsrelatert innhold som kan brukes av hele salgsteamet. Verktøyet gjør det enkelt å dele dokumenter med leads via en lenke. På disse dokumentet får du også sporing, for å hele tiden se hvilket innhold som fungerer.

 

Quotes 

Lag og send profesjonelle tilbudsdokumenter direkte fra HubSpot. Legg til produkter, pris, rabatter og annen informasjon før du enkelt sender det over til en potensiell kunde. Her finnes muligheten til signering, i tillegg til at HubSpot nå utvikler egne verktøy for direkte betaling, 


Template og Snippets

Lag, lagre og gjenbruk e-poster som fungerer godt. Del dem med teamet ditt, så ekstern kommunikasjon blir så konsekvent som mulig. Snippets er nesten det samme. Små avsnitt av tekst som dere ofte gjenbruker. Lagre innholdet i HubSpot for å effektivisere kommunikasjonen med kunder. 


1:1 video

Lag og del personaliserte videoer med dine leads, direkte fra HubSpot. Med video har dere muligheten til å skille dere fra konkurrenter og vise merkevaren fra sin beste side. 


Automatisk oppfølging på e-post

Send oppfølgende e-poster til leads du har hatt et møte med. Den automatiske oppfølgingen kan også inneholde oppgaver til deg eller teamet, så vet du at den potensielle kunden får den oppfølgingen hun fortjener.  

 

Forecasting og rapportering

Med forecasting kan du predikere aktiviteter og omsetning. Basert på data, kan du bruke modeller for å forutsi resultatet i en gitt tidsperiode. Dette gir innsikt til å kunne planlegge innkommende omsetning bedre, i tillegg grunnlag for bedre beslutninger hva gjelder planlegging av ressurser og produksjon. Salgsledere vil også ha bedre oversikt over hvordan hver enkelt selgeren presterer, og kan hele tiden sørge for at alle leverer etter budsjett.


Account-Based Marketing (ABM) 

I HubSpot er det enkelt å komme i gang med Account-based marketing og salg. ABM gjør det enklere for virksomheten din å bruke tida og ressursene på å tiltrekke deg bedriftene du har mest lyst til å få på kundelista. I verktøyet "Target Accounts" kan dere velge ut de mest attraktive bedriftene dere ønsker å jobbe mot, og rask få oversikt over aktivitet og resultat. 

Account-based marketing og salg

Rapportering

Rapportene i Sales Hub gir muligheten til å ta bedre beslutninger og agere raskere. Få oversikt over månedlig eller kvartalsvise mål og drill ned på team eller selgere. Rapportene gir en visuell oversikt over hva som ligger i pipeline, så man alltid vet hva som driver vekst. 

 

Hva koster HubSpot Sales Hub?

Sales Hub er delt opp i fire lisensnivåer: 

 

1. Free

Gratisversjon passer for brukere som er ute etter å jobbe mer produktivt og administrere kontaktinformasjon på en bedre måte enn i excel. Dere får blant annet tilgang på enkel pipeline, en møtelenke, sporing av et begrenset antall e-poster, i tillegg til et begrenset antall templates, snippets og dashboards. 


2. Starter 

Starter er et fint alternativ til små salgsteam med enkel salgsprosess, som ikke krever automatikk eller kompleks rapportering. Lisensprisen starter på ca 500 kr per mnd og er inkludert 2 brukere. 

 

3. Professional 

Med Professional får man tilgang på verktøy som automatiserer manuelle prosesser og oppgaver, i tillegg til skreddersydde rapporter og måling av hvordan team og selgere presterer. Her fins verktøy og funksjonalitet for at et større salgsteam kan jobbe mer effektivt for å få flere lønnsomme kunder. Lisensprisen starter på ca 4000 kr per mnd og er inkludert 5 brukere.


4. Enterprise 

HubSpot Sales Hub Enterprise er perfekt for store og mer sofistikerte salgsteam med flere team og hierarki. Disse har gjerne mer komplekse behov for tilgangsstyring, pipeline og deal administrasjon. Lisensprisen starter på ca 11.000 kr per mnd er inkludert 10 brukere.

Ta kontakt med oss, så bistår vi med å  kartlegge hvilket behov dere har for verktøy og funksjonalitet. 

Les også mer om HubSpot Marketing Hub her.

 

New call-to-action

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev