23 grunner til hvorfor du bør velge HubSpot CRM

Det kommer nok ikke som en overraskelse at vi er store fans av HubSpot. Men etter en rekke implementeringer hos kunder, føler vi at vi bare må dele noen av grunnene til at også din bedrift bør vurdere det.
Skrevet av: Anders
Publisert:

HubSpot er en ledende vekstplattform utviklet for å hjelpe bedrifter å tiltrekke, engasjere og begeistre nye og eksisterende kunder. Systemet er spesielt utviklet for b2b-markedet, selv om vi også ser at det kan passe for enkelte andre.

HubSpot består av de tre hub’ene Sales Hub, Marketing Hub og Service Hub, i tillegg til at det finnes et eget HubSpot CMS og en Operations Hub. Det geniale er at alt er knyttet sammen, og gir deg en 360 graders visning av dine kunder. 

Nå har vi høstet erfaringer etter å ha vært HubSpot Platinum Partner i et drøyt år, her kommer en rekke argumenter for hvorfor du bør vurdere systemet! 

 

1. Brukervennlighet

Et av de viktigste argumentene for hvorfor HubSpot er best i klassen, spør du oss. Verktøyet kan enkelt adopteres av egentlig hvem som helst i organisasjonen, og alle ser ut til å like det. HubSpot har så mye fokus på brukeropplevelse at de til og med har brukertestet løsningene sine på en person påvirket av alkohol.

 

2. Samarbeid mellom salg, service og markedsføring 

Riv ned siloer og dele på data - skap det gode samarbeidet mellom avdelingene salg, kundeservice og markedsføring. HubSpot gir alle avdelinger innsikt i hele kundereisen, som igjen legger grunnlaget for et godt samarbeid og felles målsettinger. 

 

3. Erstatt mange av dagens verktøy, med ÈN plattform

Med integrerte verktøy for salg, marked og service, opplever vi at de fleste kundene våre kan gå fra 5-10 ulike verktøy, til å omtrent KUN bruke HubSpot. 

 

4. Account Based Marketing

Begynn å tiltrekke deg flere ideelle kunder - de kundene dine produkt eller tjenester passer best for. HubSpot gir deg kraftfulle verktøy til nettopp dette, fra strategi til funksjoner som AI-drevne forslag og automatiserte workflows. 

 

5. Oversikt over potensielle kunder

Med HubSpots prospects-verktøy kan du få innsikt i hvilke bedrifter (med fast IP-adresse) som har besøkt nettstedet ditt, selv uten at de er registrert i din CRM-database. Her kan du også sette opp filter basert på geografi, størrelse, omsetning, med mer, slik at du kan få generert lister med interesserte bedrifter, som ligner på dine ideelle kunder. 

 

6. Få full oversikt over kundeforholdet

Med HubSpot får du samlet ALT av kundedata, fra prospekter til eksisterende kunder, på tvers av alle avdelinger, i et og samme grensesnitt. Her kan du se hva den enkelte kunden har kjøpt, når hen sist var i kontakt og hvem hen var i kontakt med. Alt dette er data du igjen kan lage regler og agere på, slik at kundene dine alltid føler du er i relevant, og du er trygg på at du har full oversikt. 

 

7. Den beste plattformen for Inbound Marketing

Hele grunntanken med HubSpot er bygd rundt strategien Inbound Marketing, med å tiltrekke, engasjere og begeistre potensielle og eksisterende kunder. Vi er kanskje litt inhabile, men vi har testet ut mange ulike CRMer, og vi er ikke i tvil om at HubSpot har den beste løsningen. 

 

8. Muligheter for segmentering og personalisering 

Tygg litt på denne: personalisert innhold presterer 178 % bedre enn generisk innhold. Hvorfor, spør du? Jo, folk ønsker i større grad 1-1 kommunikasjon, fremfor mas(s)ekommunikasjon. HubSpot gir deg mulighet til å personalisere innhold på både på nettsider, landingssider og nyhetsbrev. 

 

9. Dashboards og rapportering

Før i tiden var det vanlig at markedsavdelingen satt med sine rapporter - salgsavdelingen med sine, osv. Med HubSpots dashboards og rapportering får du innsikt i hele kundereisen, samtidig som selgerne og markedsførerne får sine spesifikke dashboards. Her kan du måle alt fra hvor mange møter som i snitt må til for å lande nye kunder, få oversikt over hvordan en kunde ble en kunde, til hvordan annonsene på LinkedIn presterer. Alt inn i et veldig brukervennlig grensesnitt. 

 

10. Førstepartsdata

Tredjepartsdata er i ferd med å avgå med døden. Du som merkevare og annonsør er nå nødt til å samle førstepartsdata for å tiltrekke deg nye kunder, og pleie de eksisterende. HubSpots plattform er perfekt som nav i en slik strategi. 

 

11. Automatisering

Slutt å bruke tid på repetitive oppgaver, som for lengst burde vært automatisert. Dersom en potensiell kunde laster ned en katalog på nettsiden din, sørg for at vedkommende mottar oppfølgende innhold automatisk de neste 3 ukene. Responderer prospektet godt på dette innholdet, kan du lage automatiserte oppgaver til salgsavdelingen som igjen følger opp prospektet. 

 

12. Integrasjoner

HubSpot har i dag over 500 interne og eksterne applikasjoner som enkelt kan integreres mot CRMet. Du lurer kanskje på hvilke vi liker best? Flaks, vi har skrevet en artikkel om nettopp dette

 

13. Lead scoring

Jobber du med inbound marketing vil du ofte tiltrekke deg et høyt volum med potensielle kunder. Utfordringen er gjerne at man ikke vet hvilke av disse som har størst sjanse til å bli konvertert til betalende kunder. HubSpot tilbyr state of the art verktøy for å rangere og prioritere disse, basert på en rekke ulike faktorer. 

 

14. Genial plattform for e-postmarkedsføring

Produser, personaliser og optimaliser nyhetsbrevene dine på en enkel måte, uten behov for bistand fra utvikler eller designer. Som HubSpot selv sier: “hver eneste mottaker er en ekte person. Det er på tide å behandle de som en”. 

 

15. Full oversikt med salgs pipelines

Hvor mange tilbud har vi ute nå, lurer du kanskje på? Med deals og pipelines i HubSpot vil man til enhver tid ha full oversikt over dette, hvor langt salgsteamet har kommet i prosessen, og hva du kan forvente i omsetning frem i tid. 

 

16. Snakk direkte med kundene dine via chat

Ikke la de potensielle kundene dine forsvinne. Sørg for å komme i kontakt med dem direkte, og kombiner gjerne med tidsbesparende, personaliserte chatbots som besvarer de oftest stilte spørsmålene.

 

17. Tilgang til enormt opplæringsmateriell

Ønsker du å utvikle deg og teamet ditt videre? Selvsagt gjør du det! HubSpot Academy gir deg gratis online kurs, sertifiseringer og opplæring. 

 

18. Personvern og lagring av data 

HubSpot tar personvern på alvor, i alle ledd. Her har du enkel tilgang til verktøy for håndtering av GDPR og samtykker, med full dataportabilitet. Nå har de til og med opprettet europeiske datasenter, slik at data vi i Europa lagrer, blir i Europa. 

 

19. Samle all kommunikasjon i et felles grensesnitt

I dag har de fleste bedrifter en rekke ulike kontaktpunkter, som post@ eller kundeservice e-postadresse, Facebook Messenger, chat osv. Utfordringen til mange er å holde oversikt over hvem som følger opp hva. Med ticket-systemet i Service-huben får du samlet alle disse henvendelsene i ett og samme grensesnitt, og du kan enkelt delegere og følge opp. 

 

20. Enkel publisering til sosiale medier

Planlegges innlegg på Facebook og LinkedIn samme uke som de skal ut? Kanskje samme dag, også? Med kalenderfunksjonen i HubSpot får du planlagt så langt frem du ønsker, med automatisk publisering til angitt dag og tid. Du setter enkelt opp poster til Instagram, Facebook, Twitter og LinkedIn, med forhåndsvisning og selvsagt god rapportering. 

 

21. Bygg landingssider som en PRO

Med Marketing Pro-pakken får du tilgang til ferdige malverk som enkelt lar deg bygge konverterende landingssider, selvsagt med en dæsj personalisering, flotte call-to-actions og A/B-testing. 

 

22. Blogg

Publiseringsløsningen for blogg i HubSpot gir deg en intuitiv plattform for å publisere relevant innhold til dine publikum. Her kan du også benytte deg av SEO-verktøy for å kunne dominere og bygge autoritet på spesifikke tema. Har du en blogg fra før kanskje? Null stress, HubSpot lar deg enkelt importere gamle blogginnlegg, uavhengig av hvilket CMS du bruker, med hjelp av Smart Copy-verktøyet. 

 

23. Support

HubSpot tilbyr uslåelig support, når du måtte trenge det. Her må du ikke vente i timesvis på svar, med support-tickets og henvisninger til bloggartikler. Supporten er rett og slett fenomenal, noe HubSpot også har fått priser for. 

Gira på å vite mer om mulighetene og hvordan din bedrift kan komme i gang? Send oss en chat-melding i dag! 

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev