HubSpot for nybegynnere - her er mulighetene!

HubSpot er en ledende CRM-plattform for bedrifter som ønsker å jobbe mer datadrevet og målrettet med salg, markedsføring og kundeservice. Bli bedre kjent med funksjonene i HubSpot!
Skrevet av: Anders
Publisert:

Nøkkel til utvikling og vekst

Effektiv Customer Relationship Management (CRM) er avgjørende for alle bedrifter med ambisjoner om å jobbe så målrettet og effektivt som mulig, og utnytte synergiene mellom alle team og nivåer i virksomheten. 

Enten du vurderer å bytte fra et eksisterende CRM-system eller å implementere CRM i virksomheten for første gang, kan HubSpot være en nøkkel til både utvikling og vekst.

Hva er HubSpot?

HubSpot er en digital plattform som tilbyr verktøy og funksjoner som er utviklet for å støtte og optimalisere markedsføring, salg, kundeservice, og operasjoner for bedrifter. HubSpots styrke ligger i evnen til å tilby en sømløs og sammenvevd opplevelse som forenkler håndteringen av kunderelasjoner (CRM) og driver forretningsvekst gjennom en kombinasjon av automatisering, innsikter, og brukervennlig teknologi.

hubspot-crm-hubs

Ved å sentralisere og integrere ulike aspekter av en virksomhets kundedata og interaksjoner, gir HubSpot en helhetlig tilnærming til kundehåndtering og markedsføringsstrategi. Dette gjør det mulig for bedrifter å skape mer målrettede, effektive og personlige kundeopplevelser på tvers av hele kundereisen, fra første kontaktpunkt, gjennom kjøpsprosessen og videre inn i kundeservice-fasen.

HubSpot utmerker seg også med mulighetene for tilpasninger og skaleringer, noe som gjør det til et verdifullt verktøy for bedrifter i ulike størrelser og på ulike stadier av vekst. 

Med funksjoner for innholdsskaping, e-postmarkedsføring, sosiale medier, SEO, lead management, analytics, og mye mer, støtter HubSpot bedrifter i deres streben etter å oppnå deres markedsførings- og salgsmål på en effektiv og datadrevet måte.

Muligheter med HubSpot:

HubSpot Marketing Hub

Tenk deg at du virkelig kan spore besøkende på nettsiden din. Ikke bare se hvilke sider de besøker, men også hvordan de samhandler med innholdet ditt. Med HubSpots Marketing Hub, kan du identifisere de ulike besøkende og deretter retargete dem med skreddersydde e-postkampanjer eller dynamisk innhold på nettsiden, basert på interesser og tidligere atferd. Dette tar personalisering til et helt nytt nivå og øker sjansen for konverteringer betydelig.

Markedsføringshuben tilbyr verktøy for innholdsmarkedsføring, e-postkampanjer, SEO, og sosiale medier, som hjelper bedrifter med å tiltrekke og engasjere kunder. Særlig nyttig er den AI-baserte innholdsassistenten (Content Assistant) som kan generere ideer og innhold til for eksempel bloggartikler og poster i sosiale kanaler.

hubspot-ai-content-assistant 

Ved å integrere de ulike markedsføringsverktøyene, kan bedrifter skape helhetlige og effektive markedsføringskampanjer som driver trafikk og genererer leads. 

Les mer om hvordan HubSpot kan optimalisere markedsføringsstrategien din i vår presentasjon av HubSpot Marketing Hub.

HubSpot Sales Hub

Forestill deg at salgsteamet ditt automatisk varsles når en potensiell kunde åpner en e-post, klikker på en link eller laster ned et innholdselement. HubSpots Sales Hub gjør dette til en realitet. Det betyr at salgsteamet ditt kan følge opp med svært relevant kommunikasjon basert på kundens nylige engasjement. Denne formen for tilpasset oppfølging kan drastisk øke sjansene for å lukke et salg.

Salgshuben gjør det mulig for salgsteam å automatisere og forbedre salgsprosessene. Huben tilbyr verktøy for lead scoring, e-postsporing og pipeline management, som alle bidrar til å effektivisere salgsarbeidet og forbedre kundekommunikasjonen. 

Lær hvordan HubSpot kan transformere salgsteamet ditt, i vår artikkel om HubSpot Sales Hub.

HubSpot Service Hub

Se for deg følgende situasjon: En kunde har et problem og sender inn en henvendelse via chat, e-post eller kontaktskjema. Med HubSpots Service Hub kan du ikke bare spore og svare på denne henvendelsen effektivt.

Du kan også gi kunden ulike alternativer for selvbetjening, gjennom en omfattende kunnskapsbase. Dette reduserer ventetiden for kunden og frigjør masse tid for supportteamet ditt, samtidig som det forbedrer den generelle kundeopplevelsen.

Service Hub fokuserer på kundeservice og tilbyr funksjoner som kundekort, kundetilbakemeldinger, og kunnskapsbase. Dette hjelper bedrifter med å gi rask og effektiv støtte, noe som bidrar sterkt til å opprettholde kundetilfredshet og lojalitet.

hubspot-inbox

Et av de mest effektive verktøyene i servicehuben er HubSpot sin AI-baserte Chatbot. Chatbot-komponenten er et gratis verktøy designet for å automatisere og strømlinjeforme samtaler på nettsiden din. Den lar deg enkelt lage sekvenser for chatboter uten behov for koding, og hjelper deg med å kvalifisere leads, booke møter og tilby kundestøtte. 

Chatboten kan generere svar ved å bruke data fra HubSpots CRM og den kan også skreddersys for å håndtere et mangfold av oppgaver, fra å svare på vanlige spørsmål til å automatisere oppgaver innen kundeservice. Verktøyet er integrert med HubSpots CRM. Det sikrer en sømløs opplevelse og gir en svært god oversikt over hver interaksjon.

Finn ut mer om hvordan du kan forbedre kundeopplevelsen med HubSpot Service Hub.

Tydelige målsettinger,  transparente leveranser  Med tillit fra de beste i sine bransjer.   Se eksempler på veksten vi hjelper til å skape.

HubSpot CMS Hub

Ønsker du å bygge din egen nettside, men mangler kunnskap innen programmering og koding? Med CMS Hub kan du lage en nettside som dynamisk tilpasser seg hver unike besøkende, helt uten koding. For eksempel, hvis en besøkende har vist interesse for et bestemt produkt, kan du automatisk tilpasse startsiden for å vise relevant innhold eller tilbud relatert til dette produktet neste gang de besøker nettstedet. Dette nivået av personalisering bidrar til å skape en mer engasjerende brukeropplevelse. 

Utforsk mer om HubSpot CMS Hub og hvilke muligheter den representerer for et bredt spekter av bedrifter.

HubSpot Operations Hub

Forestill deg at du kan synkronisere og rense kundedata fra ulike kilder i sanntid. Med Operations Hub kan du koble sammen ulike systemer og databaser, slik at all kundeinformasjon er oppdatert og konsistent på tvers av hele organisasjonen. Dette betyr at alle team, fra salg til markedsføring, alltid har tilgang til de mest nøyaktige og oppdaterte dataene, noe som gjør interaksjoner med kundene mer relevante og effektive.

Operations Hub hjelper deg med å automatisere interne prosesser og forbedre datahåndtering. Dette øker effektiviteten og sikrer at bedriften kan skalere uten problemer. 

På HubSpot sine egne nettsider kan du lese mer om hvordan Operations Hub kan effektivisere prosesser og operasjoner i virksomheten din.

HubSpot og kunstig intelligens

HubSpot tar i bruk AI på innovative måter for å forbedre kundereisen og effektivisere markedsførings-, salgs-, og servicestrategier. Med AI-assistenter og AI-agenter integrert i hele plattformen, gir HubSpot nye muligheter for å utarbeide innhold, lage bilder, generere bloggideer, bygge nettsider og utvikle rapporter. Dette er ikke bare en game-changer for hvordan bedrifter interagerer med kundene sine, men også for hvordan interne prosesser kan automatiseres og forbedres.

chatspot

For å få en grundig forståelse av hvordan HubSpots AI-funksjoner kan tas i bruk i bedriften din, anbefaler vi å lese artikkelen HubSpot satser tungt på AI – her er fordelene for deg! som gir innsikt i de viktigste mulighetene HubSpots AI-teknologi tilbyr. Artikkelen utforsker hvordan AI kan forbedre kundereiser og skape mer målrettede og personlige kundeopplevelser.

I tillegg, for et dypere dykk i hvordan kunstig intelligens kan optimalisere B2B-salg, er artikkelen Slik optimaliserer du B2B-salg med AI og HubSpot nyttig og inspirerende lesing. Artikkelen gir innsikt i hvordan kunstig intelligens endrer landskapet for B2B-salg og -markedsføring, og hvordan HubSpots AI-drevne CRM-verktøy kan brukes til å jobbe mer effektivt og målrettet.

Disse ressursene vil gi deg en omfattende forståelse av hvordan AI i HubSpot ikke bare styrker din markedsførings- og salgsstrategi, men også hvordan det kan endre din tilnærming til kundeservice og interne operasjoner.

Gratis å komme i gang – skaleres etter behov

Både Marketing Hub, Sales Hub og Service Hub tilbys på tre ulike abonnementsnivåer: 

  • Starter
  • Professional
  • Enterprise. 

Disse nivåene kan kombineres og tilpasses etter bedriftens størrelse og spesifikke behov. Du kan altså ta i bruk HubSpot uten kostnader, og vurdere behovet etter hvert som kunnskapen din øker.

Det er også mulig å abonnere på hver enkelt hub på ulike nivåer, men ved valg av en komplett pakke (såkalt Growth Suite), tilbys ofte en standard rabatt på 25%.

Det er viktig å vurdere behov mot tilgjengelige funksjoner og kostnader for å bestemme det mest passende abonnementsnivået for organisasjonen din. Generelt kan de ulike abonnementsnivåene karakteriseres slik:

Starter: Passende for individuelle gründere eller de som er i de tidlige fasene av å etablere en virksomhet. Dette nivået gir en grunnleggende introduksjon til plattformens verktøy, men med begrenset funksjonalitet.

Professional: Dette nivået passer for de som ønsker å benytte seg av avanserte verktøy og analysefunksjoner for å drive effektiv markedsføring. Mange av våre kunder befinner seg på dette nivået innen Marketing Hub, og ofte også Sales Hub, spesielt hvis de bruker HubSpot som en del av deres salgsstrategi.

Enterprise: Ideelt for større organisasjoner som håndterer omfattende kundedatabaser, har flere avdelinger, eller som kanskje opererer under flere merkevarer og domener.

I HubSpot sin egen prisoversikt får du et godt bilde av hva de ulike hubene kan koste, avhengig av størrelsen på virksomheten og forventet kompleksitet i arbeidet. 

Vi er Platinum Partner med HubSpot

Som Platinum HubSpot Partner har vi i Utbrudd lang erfaring med å onboarde en rekke ulike virksomheter på HubSpot – også større og mer komplekse aktører. 

Ta gjerne kontakt dersom du lurer på hvordan din bedrift kan komme i gang med HubSpot, og hvordan dere kan oppnå større vekst med mer datadrevet og målrettet med salg, markedsføring og service.

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev