Målrettet markedsføring med HubSpot Marketing Hub

Med HubSpot Marketing Hub kan du enklere drive målrettet og automatisert markedsføring som bygger bånd til merkevaren din. Dermed skaper du også sterke leads som gir salgsavdelingen gode prospekter å jobbe med.
Skrevet av: Simon
Publisert:

Hva er HubSpot?

HubSpot er et av verdens største og mest solide verktøy for markedsføring, salg og kundeservice. Verktøyet består av et underliggende CRM-system (Customer Relationship Management) som er gratis, i tillegg til Marketing Hub, Sales Hub, Service Hub og Operations Hub.

Hubspot Flywheel

Hva kan jeg bruke HubSpot Marketing Hub til?

De tre førstnevnte hubene er dedikert til ulike faser innen markedsføring, salg og kundeservice. Operations Hub er imidlertid verktøyet som knytter de øvrige tre sammen, og gjør det enkelt å håndtere informasjon på tvers av disse.

Funksjonene i Marketing Hub er utviklet for å hjelpe deg med å drive trafikk og skape leads, med verktøy som e-post, landingssider, blogg og ulike former for automatisering. Marketing Hub har også et kraftig analyseverktøy, som gir deg god innsikt i hvilke tiltak som har gitt best effekt.

HubSpot Marketing Hub legger til rette for en effektiv og målrettet måte å drive markedsføring på. Med målrettede, automatiserte og forenklede prosesser, kan du jobbe mye mer systematisk med å synliggjøre produktene dine. Du får også flere kvalifiserte leads, som igjen øker sjansen for at du får flere kunder.

Utbrudd er sertifisert HubSpot Platinum-partner, og hjelper deg gjerne med strategi, implementering, drift og innholdsproduksjon den dagen du er klar for en satsning på HubSpot. Med sterk kompetanse innen datadrevet markedsføring kan vi løfte salgs- og markedsaktivitetene dine opp på et mer målrettet nivå, gjennom hele kundereisen. Det gjør at du får mer igjen for tiden og pengene du bruker på markedsføringen din, og at du får flere lojale kunder.

 

Hvem er HubSpot Marketing Hub for?

HubSpot Marketing Hub bør være særlig aktuell for deg som driver med eller vurderer å begynne med Inbound Marketing. Dette er en markedsføringsstrategi hvor du produserer nyttig og interessant innhold som potensielle kunder oppsøker av egen interesse, fremfor at du eksponerer dem for innholdet ditt i push-kanaler uavhengig av deres behov og intensjon.

Innholdet må være fokusert på målgruppen (gjerne også tilrettelagt for ulike personas), og tilpasses de ulike stegene i kjøpsprosessen, slik at du er tilgjengelig med relevant uansett hvor i kundereisen man befinner seg.

Marketing Hub passer for alle som selger produkter hvor potensielle kunder har behov for å gjøre research, på veien mot å finne det ideelle produktet.

Inbound_Methodology_Linear Graphic v2

Hvilke verktøy får du i HubSpot Marketing Hub?

HubSpot Marketing Hub er et verktøy du kan vokse med. Marketing Hub er tilgjengelig i tre ulike nivåer og prisklasser; Starter, Professional og Enterprise, i tillegg til en gratisversjon med noe begrenset funksjonalitet.

HubSpot Marketing Hub – gratisversjon

Gratisversjonen passer for deg med begrensede budsjetter, eller for deg som ønsker å prøve HubSpot for å se om det passer for din bedrift. Følgende funksjoner inngår i gratisversjonen av HubSpot Marketing Hub:

CRM: Et CRM-system (Customer Relationship Management) lar deg holde oversikt over kundene dine i en kundedatabase. Derfra kan du holde oversikt over og administrere kommunikasjon med kontaktene dine.

Skjema: Du har muligheten til å opprette skjema og pop-up-skjemapå nettsiden din. Du kan også samle informasjon rett inn i HubSpot fra skjema som ikke er drevet av HubSpot. Hubspot lar deg fange opp dette ved hjelp av collected forms.

Dashboard: Et dashboard gir deg oversikt over alle markedsaktivitetene dine. Her kan du se hvilke kanaler som skaper de beste resultatene for deg, og følge med på salgsavdelingens resultater over tid.

Nyhetsbrev: Send nyhetsbrev og personaliserte e-poster til kontaktene dine. Nyhetsbrevet lager du enkelt med HubSpots drag and drop-editor. Du har også mulighet til å bruke e-postlister som opprettes med data fra skjema, kontaktinfo fra CRM og aktivitet fra tidligere nyhetsbrev.

Lister: I gratisversjonen får du muligheten til å opprette e-postlister, slik at du kan differensiere nyhetsbrevutsendelsene dine. Du kan opprette 5 smarte og 25 statiske lister i gratisversjonen, basert på dataen du har i CRMet, skjema på nettsiden og data på tidligere utsendte nyhetsbrev.

Annonseadministrasjon: Få full oversikt over annonseringen din. Du kan koble annonseverktøyene dine med HubSpot (begrenset til to kontoer) og se hvilke kanaler som genererer flest leads. Du kan lage publikum basert på kontaktene i HubSpot CRM, i tillegg til retargetinglister mot de som har besøkt nettsiden din.

Chatbot: Ved å opprette en chatbot kan du enkelt sette besøkende på nettsiden i kontakt med riktig person i selskapet.

Integrasjoner: Med integrasjoner mot verktøy som blant annet Zapier, Wordpress, Weebly, Drupal, Shopify, Magento og flere, blir det enkelt å komme i gang uten å være nødt til å involvere IT-avdelingen.

De betalte pakkene av marketing Hub oppgis med priser per måned eller muligheten for å betale en årspris til 10 % rabatt. Andre betalingsintervaller er også tilgjengelig, dersom du skulle ønske det.

 

HubSpot Marketing Hub – Starter

Den minste betalte pakken av Marketing Hub heter Starter. Månedsprisen starter på 46 Euro, rundt 500 kr med dagens kurs. Betaler du for et helt år i gangen blir prisen litt i overkant av 400 kr pr måned. I Marketing Hub Starter har du tilgang til alle funksjonene i gratisversjonen, men med økt kapasitet på:

Lister: Antall aktive lister øker fra 5 til 25 stk.

Nyhetsbrev til flere kontakter: Mulighet til å sende flere e-poster/nyhetsbrev 5x antallet kontakter du har i CRM-et. Det betyr at har du 1000 kontakter kan du sende 5000 nyhetsbrev til 5000 mottakere per mnd.

Dashboard: Antall Dashboard som kan opprettes øker fra 3 til 10 stk.

Egendefinerte egenskaper: Antallet egendefinerte egenskaper på kontakter økes fra 10 til 1000.

Automatiserte e-poster: Antallet automatiserte e-poster per skjema øker fra 1 til 3

I tillegg til alt dette, kan du også fjerne HubSpot-brandingen på skjema, eposter, landingssider og i chatboten.

 

HubSpot Marketing Hub – Professional

Neste nivå er Marketing Professional. Der er alt fra gratisversjonen og Marketing Starter inkludert med, men med flere muligheter. Prisen på Marketing Hub Professional gjør et lite byks fra starter-pakken. Månedsprisen starter på 8900 kr i måneden, med 10 % avslag hvis en betaler for et helt år av gangen.

Nyhetsbrev til enda flere kontakter: Nyhetsbrevutsendinger er begrenset til 10x antall kontakter. Det vil si at du med 1000 kontakter kan sende ut nyhetsbrev til 10000 kontakter per mnd.

Flere innbokser: Professional gir deg muligheten til å ha opptil 100 forskjellige innbokser til innkommende henvendelser.

Enda flere lister: Her kan du ha 1000 aktive lister og 1000 statiske lister.

Enda flere Dashboard: Du kan her ha 25 ulike dashboard med opptil 30 rapporter per dashboard.

Utvidet annonseadministrasjon: Du kan opprette 5 ulike retargentingpublikum i annonseadministrasjonen. Dette gjør at du kan lage enda mer spesifikke publikum basert på atferden på nettsiden din, og dermed tilpasse markedsføringen enda mer og være enda mer relevant.

Blogg: Du kan opprette en blogg gjennom HubSpot der du har svært god oversikt over innholdet. Bloggen har et veldig intuitivt grensesnitt, og alt er drag-and-drop, så du kan tilpasse hvordan bloggen skal se ut til de minste detaljer. I tillegg analyserer HubSpot bloggen din, og gir deg forslag til hva du kan forbedre på bloggen. For eksempel når det kommer til lesbarhet, bildebruk og overskrifter.

SEO: I HubSpot har du et eget SEO-verktøy som gir det oversikt over problemer eller feil på nettsiden, og som gir anbefalinger om hva du kan gjøre for å optimalisere siden med tanke på bedre synlighet i søkemotor og mer trafikk.

Innholdsområder: I SEO-verktøyet er også content strategy tool inkludert. Her har du muligheten til å bygge innholdsområder, der du får tips til hvordan du skal strukturere innholdet ditt, og forslag til hvilket nytt innhold du kan produsere. Du får også innsikt i månedlig søkevolum, slik at du kan beregne hva de eventuelle rangeringsforbedringene kan gi av økt trafikk.

 

HubSpot - Marketing Hub - Enterprise

Enterprise-nivået er for deg som har et stort team som skal jobbe sammen i HubSpot med markedsføring, og som skal håndtere mye data. Prisen på Enterprise starter på rundt 32 000 kr i måneden.
I Marketing Hub Enterprise har du tilgang på alt som er inkludert i Professional i tillegg til:

Mer av alt. Du kan sende ut nyhetsbrev til 20x antallet kontakter du har. Du kan ha 1500 aktive og 1500 statiske lister. Du kan ha hele 50 dashboards, med opptil 30 rapporter per dashboard. Du har også muligheten til å opprette enda flere retargetingpublikum. I tillegg til dette kan du også opprette segmenter - grupper av kontakter - basert på hva de gjør på nettsiden din.

Opp til 300 ulike teams og hierarkiske teams. Det vil si at du har god kontroll på hvem som skal få tilgang til hva i HubSpot og hvem som skal inkluderes på de ulike oppgavene. Du kan velge å gi tilgang til kun blogginnlegg, til skjemaer, bestemte sider og så videre. Dette gjør at du har mer kontroll på hvem som skal kunne endre på hva og hvem som skal ha de ulike tilgangene.

Automatisert A/B-testing. Med Enterprise kan du gjøre enda mer a/b-testing og testing generelt i markedsføringsaktivitetene. Enterprise lar deg teste opp mot 5 ulike variasjoner av ei side samtidig.

Automatisk scoring av leads. HubSpot scorer leadsene dine og kan, basert på en rekke ulike variabler, beregne hvilke leads som har størst sjanse for å konvertere. Dette gjør det enklere både for markedsteamet, og for salgsteam å si noe om hva man skal gjøre og hvem man bør prioritere.

Integrasjon med YouTube. HubSpot Marketing Enterprise integrerer også med YouTube, og lar deg se hva det ser som fungerer best direkte i HubSpot.

Dette oppsummerer de viktigste funksjonalitetene i de ulike nivåene i Marketing Hub. Utover dette er det også flere muligheter og forskjeller mellom de ulike nivåene, som vi ikke har tatt med her.


New call-to-action

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev