Utbrudd og Vassfjellet Vinterpark inngår samarbeid

Utbrudd har inngått et langsiktig samarbeid med Vassfjellet Vinterpark. De overordnede målene er å øke salget av sesongkort og å gjøre Vassfjellet til en mer datadrevet aktør.
Skrevet av: Bård
Publisert:

Stor satsing stiller krav til markedsarbeidet

Vassfjellet Vinterpark har de senere årene gjennomgått store opprustninger og blitt et svært populært fristed for skientusiaster i alle aldre. Med det har også behovet for mer systematisk markedsføring og kundeoppfølging blitt stadig sterkere. Sammen med oss i Utbrudd skal fokuset på kommunikasjon og bruk av digitale verktøy styrkes, slik at Vassfjellet ytterligere kan styrke sin posisjon i markedet.

 

HubSpot danner grunnlaget for datadrevet markedsføring

En sentral del av samarbeidet blir å implementere HubSpot sine Marketing Hub, Sales Hub og Service Hub, slik at verktøyene er klare til bruk innen vintersesongen 2023. Med bruk av HubSpot vil Vassfjellet Vinterpark legge grunnlaget for en mer strukturert og profesjonell måte å håndtere data på, innen områder som skipass, skiskole og skibutikk. Videre vil HubSpot-verktøyene også bidra til å strømlinjeforme salgsprosessen mot B2B-kunder og sponsorer, samt effektivisere håndteringen av innkommende supporthenvendelser.

Fra og med sommeren 2024 jobbes det også med å inkludere en sykkelpark i bakken. Dette vil være et viktig steg på veien mot helårsdrift i anlegget.

 

Potensialet er skyhøyt

Vi i Utbrudd ser frem til et givende samarbeid med Vassfjellet Vinterpark.

– Vassfjellet Vinterpark er i våre øyne en av de mest spennende merkevarene i Trøndelag, Det er gjort en skikkelig satsing på anlegget, og vi er mer enn entusiastiske over å bli valgt som samarbeidspartner på synlighet og markedsføring. Sammen med staben i vinterparken skal vi sørge for at Vassfjellet får ut potensialet sitt, som er skyhøyt, sier Anders Rønningen i Utbrudd.

Stian Henriksen, daglig leder i Vassfjellet, legger til:

- Vassfjellet har de siste årene gjort store investeringer i parken, og fokuset i kommunikasjonen har vært merkevarebygging. Nå skal vi fokusere mye mer på konvertering og datadrevne kundeopplevelser, derfor har vi valgt å inngå samarbeid med Utbrudd på implementering av HubSpot og Inbound-metodikken.

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev