9 verktøy i Hubspot som gir deg flere leads

I HubSpot får du alle verktøyene du trenger for å oppnå suksess med datadreven markedsføring og salg. Her er mine 9 tips til hvordan verktøyene kan skaffe deg flere potensielle kunder.
Skrevet av: Kristin
Publisert:

Etter at Utbrudd ble sertifisert HubSpot Partner har vi gjennomgått en omfattende opplæring, og sertifiseres fortsatt i ulike tema og alle verktøyene. Denne opplæringen gjør at vi i Utbrudd kan tilby eksperthjelp til kundene våre på nok en plattform. Den store fordelen med HubSpot, sammenlignet med andre verktøy for håndtering av kunderelasjoner (CRM), er at plattformen samler alt bedriften din trenger for å kunne jobbe effektivt og godt med salgs- og markedsaktiviteter på ett sted. I en og samme plattform kan vi følge med på om markedsføringen du investerer i, faktisk gir resultater. 

Jeg er imponert over brukervennligheten i plattformen, og hvor mange muligheter som faktisk ligger der for å kunne tiltrekke trafikk, kvalifiserte leads og nye, lojale kunder. Her gjennomgår jeg noen av verktøyene jeg liker best i HubSpot, og som jeg anbefaler alle å teste for å skaffe flere potensielle kunder.

 

1. SEO: Pillar Pages og Topic Cluster

Vi i Utbrudd er tilhengere av å fornorske ord der hvor det er mulig. “Pillar Pages” og “Topic Cluster” står seg imidlertid ikke like godt på norsk, men er etablerte begrep for de som jobber med inbound marketing. Jeg skal forklare for de som ikke kjenner til begrepene. 

En pillar page er en overordnet nettside for et spesifikt tema. En topic cluster er en samling med artikler eller andre innholdselementer rundt det samme temaet - en temaklynge. Alt innholdet om temaet lenker til hverandre og til temasiden, og temasiden lenker tilbake. Det blir altså et edderkoppnett av innhold rundt et og samme tema, med temasiden som hovedside. 

 

Når det temaspesifikke innholdet er lenket sammen, vil Google kunne oppfatte siden som en autoritet på dette temaet og dermed gi deg god synlighet i søkeresultatet. Det er selvfølgelig ikke bare dette som skal til for å rangere godt i søkemotorene, men HubSpot gir deg svært gode forutsetninger, gjennom å bygge gode temasider med lenker til utdypende innhold om temaet. 

Verktøyet lar deg også lage visuelle innholdskart over tema og sider på nettstedet ditt. Å jobbe med temaklynger er en god måte å planlegge tema, undertema og artikler som er med på å synliggjøre temasiden. 

Dette er altså et verktøy for å jobbe godt og metodisk med SEO, idègenerering og planlegging av innhold. Alle som har produkter og tjenester å tilby på nett, bør være opptatt av å forbedre sin synlighet og organiske trafikk. Når innholdet på nettsiden er synlig i søkemotor, er det enklere for potensielle kunder å finne informasjon om dine tjenester, kompetanse, priser og å komme i kontakt. 

 

2. Posting i sosiale medier

Synlighet i sosiale medier er viktig for bedrifter som ønsker å vokse. I disse kanalene foretrekker vi bedrifter som ikke nødvendigvis fokuserer direkte på å selge produktet sitt, men som heller inspirerer og viser oss hvordan produktet kan brukes. 

HubSpot har et svært godt verktøy for publisering til ulike sosiale kanaler, samt overvåkning og analyse over hvordan de ulike postene har prestert. Du kan planlegge poster som skal publiseres frem i tid og enkelt holde oversikt i en oversiktlig kalenderfunksjon. Her kan du også hele tiden se hvordan aktivitetene bidrar til overordnede mål. 

 

3. Workflows og Lead Scoring

Det HubSpot kaller “workflows”, handler om automatiske aktiviteter basert på tidligere atferd. Workflows går blant annet hånd i hånd med e-post-kampanjer, og gir deg mulighet til å sette opp automatiske e-poster til ulike segment, basert på tidligere atferd. 

La oss si at du sender ut en e-post med invitasjon til en viktig event. Jeg leser e-posten og melder meg på eventen. Kurt leser også e-posten, men får ikke tid til å melde seg på. Vi to har da helt ulikt behov for innhold i neste e-post. Du kan da sette opp en workflow og si at det skal sendes ut to ulike e-poster 7 dager senere, en e-post til de som ikke har meldt seg på og en e-post til de som har meldt seg på. Nok en måte å være mer relevant på.

Workflows kan også brukes internt til salgsprosessen og til lead scoring - en rangering av potensielle kunder. Basert på min og Kurt sin atferd gir Hubspot oss en score. Her kan man selv lage ulike regler for hvilken adferd som skal gi leads positiv og negativ score. Du vil da hele tiden ha oversikt over hvor viktig et lead faktisk er og det vil dermed gjøre det lettere å prioritere de viktigste kontaktene.

Dette effektiviserer manuelle prosesser og sørger samtidig for at du alltid er i forkant. 

 

4. A/B-testing

Vi liker A/B-testing og optimalisering. A/B-testing gir deg muligheten til å teste ut ulike elementer på nettsiden din for å øke engasjement og klikkrater. 

I HubSpot kan du for eksempel lage to ulike skjemaer, hvor det ene inkluderer to ekstra felt. Kjører disse to skjemaene på samme tid, kan du se om mer omfattende skjemautfylling stopper kontakter fra å fylle ut skjemaet, eller om det hjelper deg til å få mer informasjon. Bruk det skjemaet som gir best respons, og få flere leads.

 

5. Smart innhold

Synliggjøring av nye produkter og tjenester overfor eksisterende kunder, eller å få nye kunder til å kjøpe en tjeneste, kan være utfordrende. En måte å engasjere spesifikke segment på, er å lage det HubSpot kaller “Smart Content” - smart innhold. Smart innhold er egentlig et annet ord for personalisering av innhold. Med dette verktøyet kan du lage målrettet innhold, skjemaer og handlingsutløsende elementer (CTA - Call To Action), som kun et utvalg av de besøkende på siden kan se. 

For eksempel kan en nettside promotere gratis hjemmebefaring til høyt kvalifiserte leads, mens til lavt kvalifiserte lead promoteres hjemmebefaring til en gitt pris. Et annet eksempel er å personalisere tittel på et blogginnlegg basert på hvilken bransje kontaktene dine jobber i. 

Du kan lage smart innhold basert på mange ulike regler. Enhet, geografi eller basert på hvor kontakten befinner seg i kjøpstrakten. Innholdet vil umiddelbart oppleves mer relevant og det vil derfor være større sjanse for at de tar kontakt med deg. 

 

6. Oppfølgende e-poster

Oppfølgende e-poster, eller follow-up e-mails som Hubspot kaller det, er smart å bruke for å gjøre dine prospects og leads enda varmere. Etter at en kontakt har meldt seg på en event eller lest en bloggartikkel, kan det automatisk sendes en e-post til vedkommende.

I en slik oppfølgende e-post kan du tilby en lenke for å laste ned en produktkatalog, spørsmål om de ønsker å være med på et webinar, eller bare informasjon om hvordan de kan komme i kontakt med deg. 


7. Verktøy for møtebooking

Gjør kalenderen din tilgjengelig for potensielle kunder. Her kan du skreddersy når du ønsker å være ledig for møter og lenke til kalenderen i e-postsignatur, på “kontakt oss”-siden din eller i et kontaktskjema. Dette gir kontaktene mulighet til å enkelt og direkte booke et møte med deg. 


8. Webinar

Webinar har blitt veldig populært for å konvertere besøkende til leads. Et webinar kan være svært effektivt for å generere leads og øke interessen om et relevant tema for din bedrift. I et webinar handler det om å lære bort, ikke selge. Hold det kort og åpne opp for at deltagere kan stille spørsmål.

Vi anbefaler alltid å starte kampanjen for et webinar minst tre uker i forkant. Dette gir deg god tid til å sende ut invitasjoner på e-poster og promotere webinaret i sosiale medier. Sørg for å ta opptak av webinaret, slik at du kan dele det med ditt publikum etterpå. 

HubSpot integrerer godt med GoToWebinar, slik at du enkelt kan synkronisere kontakter og ulike videre markedstiltak. Det geniale med HubSpot er at du hele tiden kan følge med på hvordan webinaret bidrar i dine overordnede mål.

 

9. Analyse av nyhetsbrev

I HubSpot har du mulighet til å sette opp rapporter for nærmest alt det du ønsker. Dette gjør at du til enhver tid kan følge med på hvor dine kontakter er i kundereisen. Jeg liker veldig godt rapporten som viser hvilken uttelling ulike nyhetsbrev har gitt. Her får du data på hvor i e-posten kontakter har klikket, hvilken enhet de leser e-posten på, og selvfølgelig hvor mange som har åpnet og klikket på e-posten. Alt for at du skal være i bedre stand til å optimalisere neste e-post og generere enda flere leads.

Sammen med disse 9 verktøyene, ligger det mange flere muligheter i Hubspot. Effektiv leadsgenerering med bruk av CRM, innhold, konverteringsoptimalisering og automatisering har aldri vært enklere.

New call-to-action

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev