Siste nytt fra HubSpot: Campaign Tool og HubSpot Calling

Vi oppsummerer siste oppdateringer fra HubSpot, slik at du kan holde deg oppdatert på alt. Her er nyhetene fra april.
Skrevet av: Kristin
Publisert:

Sammenligning av kampanjer i Campaign Tool

Kampanjer er en av de viktigste initiativene fra markedsavdelingen. Det er essensielt å ha gode verktøy for å kunne måle hvordan kampanjer fungerer og vite hvilke kampanjer som fungerer best. Campaigns i Marketing Hub brukes for å administrere og samle alle kampanjer og kampanjeelementer på et og samme sted. 

HubSpot har oppdatert kampanjeverktøyet og gir oss nå muligheten til å sammenligne ulike kampanjer som er satt opp. Du kan sammenligne opp til fem kampanjer og se hvilke av de som gir mest trafikk, leads, salg og omsetning. På den måten kan du hele tiden holde oversikt og prioritere de riktige kampanjeaktivitetene. 

Alle med Marketing Hub Professional og Enterprise kan ta i bruk denne funksjonaliteten.

Sammenligne kampanjer

Assosier skjemaer til kampanjer

En annen oppdatering som har blitt lansert i Campaigns er muligheten til å assosiere skjemaer i kampanjer. Skjemaer er ofte viktige i kampanjer for å få trafikk konvertert over til leads. Skjemaer bruker vi aktivt for å få målgruppen til gi oss sin informasjon og sitt samtykke. Den nye oppdateringen gir oss muligheten til å assosiere skjemaer laget i HubSpot eller andre skjemaer laget i andre verktøy på nettsiden din. Den støtter både vanlige skjema og pop-up-skjema. Med dette får vi enda enklere og mer helhetlig bilde på hvordan en kampanje faktisk fungerer. 

Alle med Marketing Hub Professional og Enterprise kan ta i bruk denne funksjonaliteten.

Assosiere skjema

Endringer i HubSpot Calling

Tidligere har alle HubSpot-brukere hatt mulighet til å koble opp sitt telefonnummer i sin HubSpot-konto for å kunne ringe og logge telefonsamtaler i CRM-et. Alle brukere i kontoen har har hatt et visst antall ringeminutter (basert på lisens) tilgjengelig når samtales tas fra via HubSpot. Med virkning fra 2. mai vil nå alle disse minuttene være delt på alle brukerne i kontoen. Det vil si at totalt antall ringeminutter kan fordeles til den brukeren som trenger det mest.

En annen viktig endring er at det nå kun er betalte brukere som kan ta i bruk disse minuttene, altså de med en betalt lisens til enten Sales eller Service Hub.

Les mer om endringene i HubSpot Calling.

Integrasjon til Microsoft Teams

Denne kom tidligere i år, men vi har glemt å nevne den. En etterlengtet funksjonalitet for mange av våre kunder. Endelig er det laget en integrasjon med Microsoft Teams! Nå kan vi koble opp Microsoft Teams-konto til HubSpot og sende invitasjoner til møter med lenke til et videomøte i Teams direkte fra kundekortet i CRM. Med integrasjonen kan du også sette opp automatiske varsler på aktivitet i HubSpot til Microsoft Teams.

Les mer om hvordan du installerer integrasjonen.

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev