Sticos leverer UX i verdensklasse med HubSpot CRM Suite Enterprise

Som et resultat av stor vekst både i markedet og som organisasjon, har Sticos kjent på et behov for bedre struktur og samarbeid i arbeidet med markedsføring, salg og support. Etter måneder med intenst arbeid, har vi nå gått live med HubSpot!
Skrevet av: Anders
Publisert:

Sticos er et SaaS-selskap med over 100 ansatte, og har en unik kombinasjon av fagkunnskap og teknologi samlet på Leangen i Trondheim. De tilbyr digitale løsninger, kurs og rådgivning for deg som jobber innen økonomi, personal og ledelse. Dette har de gjort siden 1983 og kan på den måten anses som en ordentlig bauta i trøndersk næringsliv.

Som et resultat av stor vekst både i markedet og som organisasjon, har Sticos kjent på et behov for bedre struktur og samarbeid i arbeidet med markedsføring, salg og support. For å nå målet om å bli verdens mest kundedrevne selskap, måtte Sticos se på hvilke verktøy og prosesser som kunne få kunderettede team til å jobbe tettere sammen. I dette ligger blant annet et ønske om at alle ansatte kan benytte seg av samme kundedata, og på den måten skape enda bedre og helhetlige kundereiser. 


Utfordringer: 

👉 Ulike systemer på tvers av avdelingene marked, salg, support. Dette resulterte i ineffektive prosesser og siloer.
👉 Brukte spesialtilpassede verktøy og system som ikke ga Sticos fleksibilitet.
👉 Ustrukturert og duplisert data.
👉 Nettside med litt utdatert design og under pari på brukeropplevelse. 

Sticos landet på HubSpot sin CRM Suite Enterprise. Sammen med oss i Utbrudd har selskapet brukt det siste halve året på å implementere og onboarde både markedsavdelingen, salgsavdelingen, kundeserviceavdelingene og customer success-avdelingen i plattformen.

Nå har vi endelig nådd en viktig milepæl i prosjektet, hvor alle team har begynt å bruke HubSpot som sitt arbeidsverktøy. 

 

Bryter ned siloer mellom avdelinger

En av de største gevinstene med å ta i bruk HubSpot som CRM, er at plattformen er laget for alle kunderettede team. Funksjonene i Marketing Hub, Sales Hub og Service Hub gir alle team de verktøyene som de trenger for å tiltrekke, engasjere og begeistre sine kunder. Når all kundedata og historikk ligger samlet og tilgjengelig på ett sted, og teamene i tillegg har felles prosesser og rutiner for hvordan leads, kunder og data skal håndteres, da kan det fort oppstå magiske øyeblikk både for kundene og de som jobber med kundene. 


Her har vi brukt HubSpot som en katalysator/driver for endringene vi ønsket oss. Vi valgte HubSpot fordi vi ser enorme gevinster i at alle er i samme system, med tilgang til samme data. Nå er vi i posisjon til å gjøre kontinuerlige forbedringer i både kundeopplevelser og interne prosesser, hver eneste dag. 
Utbrudd har med sin tydelige arbeidsmetodikk og prosessledelse gjort at både veien og målet har vært tydelige for oss gjennom hele prosjektet.

Siri Bratvold, Head of Customer Success i Sticos


Sticos sitt markedsteam har ansvar for å bygge merkevare og tiltrekke og konvertere relevant trafikk og leads. I HubSpot bruker de blogg-løsning, e-postmarkedsføring, integrasjon mot sosiale medier og annonsekontoer, samt mye marketing automation for å treffe målgruppa til riktig tid med riktig budskap. Salgsteamet jobber videre for å engasjere leads og har fått på plass en tydelig definert salgsprosess og deals pipeline. 


Gjennom HubSpot får vi i mye større grad synliggjort hele kundereisen, og hva som gjøres i de ulike avdelingene. Hver enkelt ansatt kommer i posisjon til å skape forbedringer i helheten, fremfor kun i egne prosesser i egen avdeling. Dette skal komme kundene våre til gode.

Petter Aspås, Customer Success Manager i Sticos


For Kundesenter og Fagavdelingen handler hverdagen om å betjene og begeistre selskapets kunder på best mulig måte. Både produktinformasjon, opplæring og daglig fagsupport fra ulike kanaler håndteres nå av disse teamene på ett sted; i HubSpot. 


Mer og bedre data med integrasjoner

Et datadrevet selskap baserer beslutningene sine på data, og bruker innsikt til å forbedre sine prosesser. Med bedre data samlet på et og samme sted blir alle teamene smartere og kan ta raskere beslutninger. I prosjektet har nettopp dette vært et viktig mål; alle team må ha tilgang til samme data og sannhet om kundene. 

Ved hjelp av HubSpot API har Sticos integrert HubSpot med de andre systemene i techstacken sin. Dette gir teamene en enda bedre oversikt over kundene de til daglig er i kontakt med, i form av relevante data for alle team.


Endelig har vi fått på plass en løsning som samler data fra relevante system, dette gir oss gode beslutningsgrunnlag med èn felles sannhet. HubSpot er nå grunnlaget for våre analyser og gir oss mulighetene for kontinuerlig forbedring og å levere kundeopplevelser fra øverste hylle. 

Siri Bratvold, Head of Customer Success i Sticos

 

Ny nettside med HubSpot CMS

Sticos har imidlertid ikke bare implementert et nytt CRM. De har også utviklet og lansert en splitter ny nettside med oppdatert design og visuell identitet. Nettsiden er utviklet i HubSpot CMS Hub Enterprise, og prosjektet har vært et samarbeid mellom Netlife Design, Utbrudd og UX- og markedsteam hos Sticos. Det var en motivert gjeng som gikk i gang med prosjektet, hvor en rekke ulike undergrupper jobbet sammen i team. Vi gjorde mange store endringer på kort tid, noe som ofte medfører en periode med omstillingssmerter. Den brede involveringen i organisasjonen var derfor på mange måter suksessfaktoren vår, fordi vi klarte å holde smerten nede og heller ha fokus på verdi. 

Siri Bratvold, Head of Customer Success i Sticos


Det har med andre ord vært et travelt halvår på Sticos-kontoret. Mye av jobben er unnagjort, men samtidig er det nå arbeidet med å forvalte og adoptere verktøy, nye løsninger og nye prosesser internt virkelig starter. Alt for å skape de aller beste kundeopplevelsene.

Vi i Utbrudd har trua, takker for samarbeidet så langt og gleder oss til fortsettelsen! 

 

Sticos <3 HubSpot

☝️ Bilde fra kontoret til Sticos, dagen etter launch :)

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev