INBOUND22 - Høydepunkt fra årets konferanse

Inbound-konferansen i regi av HubSpot er forbi, og vi har landet trygt i kontorstolen på kontoret i Trondheim. Med oss hjem har vi med oss ny kunnskap, nye venner i bransjen og massevis av inspirasjon som skal foredles til spennende aktiviteter for kundene våre og oss selv.
Skrevet av: Kristin
Publisert:

Boston er en fantastisk by og HubSpot har nok en gang landet et fantastisk arrangement med mange tusen besøkende live og virtuelt. Vi har fått med oss mye ny kunnskap om ny funksjonalitet, trender, strategier og taktikker.

 

3 Things Holding You Back From Doubling Sales This Year

Ett av Anders sine høydepunkter under Inbound-konferansen. Presentert av Amanda Holmes, CEO i Chet Holmes International, som står bak boken The Ultimate Sales Machine.

Et veldig konkret innlegg, hvor Amanda gledelig delte alle taktikkene de har i verktøykassa, i tillegg til case-studier og resultater. Innlegget handlet om hvordan man posisjonerer merkevaren sin som det mest logiske valget i sitt marked, med hjelp av The Core Story Framework som de har utarbeidet. Anbefaler alle å lese boken - bit dere spesielt merke i hvordan budskap under Global Pain utformes. Spennende!

 

The Future Of Customer Privacy

Et glimrende innlegg, presentert av Parish Aggarwal, Head of Ads Measurement and Privacy i Google.

Det digitale økosystemet er i stor endring. Brukerne har nye forventninger og det lages nye reguleringer i bruk av data. Her er noen harde fakta som gir et bilde på dagens situasjon:

  • 90% av forbrukere i US deler gjerne e-posten sin i bytte mot en god kundeopplevelse.
  • 76% av forbrukere ignorerer cookie consent bannere på nettsider.


Mange selskap forstår viktigheten av førstepartsdata, men få gjør noe med det:

  • 90 % sier at førstepartsdata er veldig viktig for deres digitale markedsføring
  • 30 % samler og integrerer data på tvers av kanaler


Men, det er kun 1% som bruker data for å levere en fullstendig multikanal brukeropplevelse

Førstepartsdata må være førsteprioritet i alle markedsavdelinger akkurat nå. Samtykker må innhentes - vi mister massevis av data, data vi aldri får tilbake, om det ikke tas aksjon nå. 


Changing CRMs - Have No Fear 

Å skifte CRM fra en plattform til en annen kan potensielt skape mye frykt i en bedrift. I dette innlegget delte ARC Document Solutions sine erfaringer fra egen prosess med å skifte CRM fra Salesforce til HubSpot.

I Utbrudd jobber vi med prosjekter hvor kunden endrer CRM eller skal begynne å bruke et CRM. Mange av arbeidsoppgavene og prosessene er like, og det er svært nyttig å se at vi gjør mye riktig i dag, i tillegg til at vi plukket opp en del nye måter å styre prosessene på. Noen av de viktigste oppgavene i et slikt prosjekt er: 

  • Sørg for god kartlegging og research på hvilket CRM som er riktig for bedriften. Lag en liste over Need to have og Nice to have funksjonalitet. Finn alle aktuelle plattformer og få grundige demoer av alle. 
  • Få med deg hele bedriften. Alle som skal bruke nytt CRM bør involveres tidlig. 
  • Lag en onboardingsplan som inkluderer trening og opplæring av brukere gruppevis. Bruk gjerne et pilotteam som gode ambassadører for endringen. Designing a Personalization Strategy for Your Business

I dag forventer kunder personaliserte kundeopplevelser. Gabe Wahhab fra HubSpot mener B2b-markedet henger etter, og ga oss innsikt i hvordan data bør håndteres og brukes for å bygge kundereiser som kundene vil elske. 

Designing a Personalization Strategy for Your Business _ INBOUND 2022.001

Hvordan skape unike og gode kundeopplevelser basert på tidligere atferd og historikk? 

  • Vi må ha data som er korrekt og vasket. Alt for mange sitter på haugevis av data, men mangler kontroll. Vasking av data bør gjøres to ganger i året. Det høres kanskje ut som mye arbeid, men med HubSpot kan dette automatiseres. 
  • Vi må ha kontroll på kundereisen og de ulike segmentene i den. Alt innhold kan personaliseres basert på data vi har tilgjengelig. Eksisterende kunder trenger ikke å få servert det samme innhold som potensielle kunder. 


Innhold i annonser, e-poster, skjema og på nettsider kan personaliseres basert på dataen vi sitter på. Start i det små, kjenn målgruppen din og optimaliser innholdet ditt. 


Neil Patel - What's Next: 

How To Navigate Marketing Around Search and Social Algorithms

Facebook, Google, LinkedIn, TikTok, Instagram og YouTube styres alle av ulike algoritmer og her trakk Neil Patel frem konkrete tips til hvordan man forer algoritmene riktig for å oppnå ønsket mål, enten det er rekkevidde, engasjement, trafikk eller leads. Skal du oppnå best mulig rekkevidde på innlegget ditt på LinkedIn skal du fokusere budskapet til ditt oppfordre til mange og fyldige kommentarer.

Ønsker du mer organisk vekst av visninger på YouTube-videoene dine, skal du fokusere på å få så mange visninger som mulig i løpet av de 4 første timene etter at du publiserer. Dette og mange flere tips kommer vi nå til ta med oss inn i hverdagen!

 

Nysgjerrig på å lære mer? Meld deg på Brainternett!

Mange av disse temaene kan du lære mer om på #brainternett. Vårt eget seminar om B2B markedsføring og salg!

 SIKRE DEG BILLETT HER

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev