Generasjon Z om emojis ✨

Synes du måten Gen Z bruker emojis på kan være forvirrende? Du er ikke alene. Forhåpentligvis vil du få en større forståelse for hvordan Gen Z kommuniserer slik at du kan treffe målgruppen enda bedre.
Skrevet av: Ida
Publisert:

Hvordan kommunisere godt til Gen Z?

Skal du kommunisere til en målgruppe må du sette deg inn i hvem målgruppen er. Gen Z sitt språk er langt mer ironisk og rar enn andre generasjoner, og de bruker emojis på en helt ny måte enn hva man er vant med. Som et stolt medlem av Generasjon Z (💅) tar jeg på meg oppgaven med å dykke ned i verdenen til Gen Z sin bruk av emojis. Forhåpentligvis vil denne artikkelen hjelpe deg med å skrive mer appellerende innhold til for eksempel studenter, slik at du kan rekruttere dem gjennom LinkedIn ved å gjøre dere mer tilgjengelig for målgruppen. Slik at du unngår å ende opp som Hillary Clinton:

Skjermbilde 2023-06-27 kl. 09.26.51

Bruk av sarkasme og ironi er en stor del av hvordan unge kommuniserer på nett. Det kan være vanskelig å se ironien dersom du ikke kjenner til personen som skriver. Det som er fint med emojis er at det kan være enklere å kommunisere ironi da emojiene kan legge til hvilket tonefall du ønsker å ha. Det kan være forvirrende, derfor har vi laget en kort liste over noen emojis som Gen Z bruker på en litt annerledes måte enn hva du kanskje er vant med. Det finnes ikke et fasitsvar, men kanskje gir det deg inspirasjon til å se på emojis litt annerledes.

 

Vet du hva disse emojiene betyr?

👉👈 Disse emojiene forestiller den nervøse fomlingen med fingrene som ofte oppstår når man er nervøs eller sjenert, og brukes ofte i kontekst med flørting når man for eksempel spør om noe man er litt nervøs for hvordan blir oppfattet.

✍️ Dette betyr at man tar notater. For eksempel hvis noen sier noe viktig kan man benytte seg av denne for å vise at du lytter og dermed noterer ned det de sier. Ofte blir denne brukt mellom hvert ord.

👁👄👁 Denne kombinasjonen av emojis finner du som oftest i kommentarfeltet på TikTok. Den har mange betydninger, men oftest som stirring, sjokk, eller overraskelse.

👀 Denne emojien blir ofte brukt i sammenheng når man sier "side eye". Begrepet brukes når du stiller spørsmål til noens intensjoner, noe er overraskende eller du skal dømme noen. Det brukes som oftest til å dømme noen på en negativ måte.

🧢 På engelsk er cap et slangord for løgn. Hvis noen svarer deg med denne emojien, kan det være at de tror du lyver. Man kan også legge til “no cap” som da betyr at du snakker sant.

❄️ Snør det ute og du vil bruke snøfnugg emojien kan det være lurt å tenke seg over to ganger. Denne emojien har nemlig dobbeltbetydning. Det er snø, men kan også bety kokain.

✨ Hvis du vil legge til litt ekstra spice i setningene. For eksempel kan man gjøre det med noen som er ekstra classy som for eksempel. Ofte blir den brukt rundt et ord for å legge litt ekstra trykk på ordet,

👍 Mange vil nok tenke at tommel opp emojien betyr at man har gjort en bra jobb, eller at man er enig i det som blir sagt. Gen Z derimot bruker denne emojien på en mer sarkastisk eller passiv aggressiv måte. Den blir sjeldent brukt av Gen Z og ofte reagerer de dersom de får den tilsendt, og tenker umiddelbart at noen er sur på dem.

🤠 Yee-haw! Ofte blir denne emojien brukt til å beskrive følelsen når du er glad på utsiden, men dør innvendig. Emojien har også den siste tiden tatt litt over rollen til klovne-emojien.

💀 Denne blir ofte brukt når man dør av latter, her kan man også bruke den i kombinasjon av kisten ⚰️.

😂 Visste du at dette ikke er en gråtende emoji? Men som med mye annet bruker Gen Z denne emojien sarkastisk. Når noen for eksempel prøver å være morsomme eller dummer seg ut. 

Vær der de er

For å kunne sette seg inn i hvordan unge kommuniserer med hverandre, samt se på hva som trender på sosiale medier, er mitt tips å være der de er. Gå for eksempel på TikTok og se hva som legges ut. I tillegg kan det være lurt å lese kommentarfeltene. Dette for å få et innblikk i hvordan de reagerer på videoer, og hvordan de kommuniserer med hverandre. Ved å gjøre dette kan du få en bedre forståelse for hvordan du kan kommunisere til Generasjon Z. Hvis du skulle trenge hjelp - så vet du hvor du finner oss! 

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev