Snapchat som kanal i hele kundereisen

Bruker du Snapchat for å drive oppmerksomhet og trafikk? Eller ser du på Snapchat som et supplement til andre kanaler?
Skrevet av: Admin
Publisert:

Vel, i mange tilfeller kan du faktisk bruke Snapchat gjennom hele kundereisen. Fra branding til konverteringer. Helt ideelt for deg som ønsker å nå den yngre målgruppen!

Nå skal vi gi deg et innblikk i hvordan du kan benytte Snapchat gjennom hele kundereisen. Og fordi Snapchat selv understreker at flere formater gir bedre effekt, skal vi også se på hvordan du kan bruke ulike Snapchat-formater gjennom hele kundereisen, for å utnytte Snapchat sitt fulle potensiale og nå målgruppen.

 

Kjennskap

Å bygge kjennskap er noe vi alle skjønner må til, men det er likevel mange som ikke prioriterer dette. Det er avgjørende å sette av både tid og ressurser til merkekjennskap, om du skal lykkes i markedet. Dersom alle i målgruppen din har kjennskap til deg på linje med Coca Cola så har du allerede gjort en veldig god jobb her.

Snapchat er en ideell kanal for å bygge kjennskap. Du får blant annet vist frem produktet eller tjenesten hyppigere enn i andre kanaler. Du får også muligheten til å bygge en historie over tid, av et sett med annonser, som både hver for seg og sammen forteller noe om hva og hvem du, produktet ditt eller bedriften din er og tilbyr.

Når du skal bruke Snapchat som kanal for merkekjennskap, vil det være naturlig å bruke en miks av Snapchat-formater. Du bør også benytte Snap Ads hvor målet er annonsevisninger eller videovisninger.

På dette stadiet bør du annonsere mot en bred målgruppe ved hjelp av interessemålretting og demografiske data.

 

Kunnskap

For å drive eksisterende kunder og potensielle nye kunder inn til et nettsted eller en app, er Snapchat en veldig god kanal. I Utbrudd har vi kjørt flere kampanjer på Snapchat, som har gitt ekstremt gode resultater for trafikk. Her benyttes budskap som skal gjøre brukerne nysgjerrige på det du har å tilby. Uavhengig av om det er en artikkel eller et produkt, som løser et problem eller en tjeneste.

Der trafikk er formålet, er det best å benytte annonser som optimaliseres for swipe ups eller videovisninger, enten til en nettside eller til en lengre video som speiler annonsen (Long Form Video). Her kan du også benytte Story Ads - et format som vises i Discovery-seksjonen av Snapchat. Her ser du et miniatyrbilde med en overskrift som må være så interessant at brukere selv velger å klikke seg inn på annonsen. Dette formatet dukker altså ikke opp mellom venners stories. Ved å klikke på miniatyrbildet kommer du inn i en Snapchat Story som har mellom 3 og 20 snaps. Story Ads er derfor smart om du skal dykke dypere inn i ulike tema, lære bort noe eller fortelle en historie. Hver snap kan også føre til ulike destinasjoner som for eksempel nettsiden, Appstore eller til en lengre video (Long Form Video).

På dette stadiet bør du annonsere mot speilpublikum av allerede eksisterende kunde - gjerne de som har størst verdi - både fra kundelister og besøkende på nettstedet. Her er det avgjørende å ha Snapchat-pikselen på plass. Ved å ha denne installert på nettsiden genererer Snapchat automatisk publikum av besøkende på nettsiden, dersom du har fler enn 1000 besøkende. Av disse kan du igjen lage speilpublikum, slik at du kan nå nye potensielle kunder som ligner på folk som allerede har vist interesse for din bedrift.

 

Konverteringer

Selv om Snapchat er en kanal hvor du må fange oppmerksomheten til brukerne på under 2 sekunder, betyr ikke dette at det er umulig å få konverteringer. Kanalen er helt ideell for å oppnå appinstalleringer og kjøp av lavterskel-produkter i nettbutikk. Selger du dyrere varer eller tjenester betyr ikke dette at Snapchat ikke er en kanal for deg. Dersom målgruppen din er på Snapchat bør du absolutt benytte kanalen. Men, ha i bakhodet at kundene dine trenger et lengre annonseringsløp med overbevisende budskap om at de har behov for produktet ditt. Her blir altså flere løp med remarketing og trafikk avgjørende.

På dette stadiet bør du annonsere mot publikum som har kommet lengre i kundereisen. Her bør du blant annet annonsere mot dem som har fullført en mikrokonvertering, men ikke en makrokonvertering, det kan enten være en vare som er lagt i handlekurv men ikke kjøpt, eller at noen har lest en artikkel men ikke meldt seg på nyhetsbrev. Dette publikummet blir automatisk generert av Snapchat ved at pikselen er satt opp riktig og at du har nok data på nettstedet. Ved å annonsere mot disse kan kundene dine få en påminnelse eller kanskje en overbevisning om at de skal gjennomføre kjøpet av produktet ditt. Her optimaliserer du for cost per action eller swipe ups for best resultater.

På dette stadiet anbefaler vi Snap Ads som fører direkte til nettstedet med produktet, rett og slett for å gjøre veien til kjøp lettest mulig for kunden. Du kan også benytte deg av Snap-linser med attachment. Her kan du for eksempel ha en linse som viser produkter du tilbyr, i en leken form, med mulighet til å kjøpe produktet eller laste ned appen direkte i «linse-velgeren».

Det siste formatet vi anbefaler å teste ut for å oppnå konverteringer er på vei inn i Snapchat sin annonseverden og heter Collection Ads. Dette ble tilgjengelig i oktober og passer perfekt for konverteringsannonser mot både nye og eksisterende kunder. Dette formatet gir bedrifter mulighet til å vise frem et utvalg av produkter nederst på annonsen ved å koble opp en produktkatalog til annonsekontoen. Når man klikker på produktet får man opp mer informasjon om dette. Her får du altså vist frem flere produkter samtidig, og du kan bruke selve annonsen til inspirasjon i stedet for å «skrike reklame». Vi gleder oss til å teste det ut!

 

Engasjement

Siste steg på lista er å engasjere allerede eksisterende kunder. Her bruker du piksel-data og kundelister for å bygge på eksisterende kundeforhold med både Snap Ads, Snap Lenses, Story Ads og Snap Filter.

Her ønsker du å gi noe ekstra tilbake til kunden – enten om det er inspirasjon til nye produkter eller filter som kan benyttes på for eksempel en fotballkamp, det er kun fantasien som stopper oss. 

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev