Vi har ryggen din

Selskapsnavnet vårt ble brått mer aktuelt enn vi hadde sett for oss. Mens vi alle har mange spørsmål om pandemien som påvirker oss, både privat og profesjonelt, er det imidlertid en ting som er sikkert. Situasjonen vil bli bedre etter hvert.


Postet av:

Dato: 19.03.2020


På kort tid ble vi alle tvunget over i en ny og enda mer digital tilværelse. Evnen til omstilling ble satt på prøve, og vi registrerer at det for de aller fleste tok svært kort tid å lære nye måter å samhandle på. Dette er imponerende! 

Samtidig legger vi merke til at bruken på nett har økt dramatisk, mens annonsekostnadene går ned, noe som byr på store muligheter for en del av dere. 

Her er tre konkrete tips fra oss: 

Vurder språket ditt
Kentucky Fried Chicken var raskt på banen og fjernet all kommunikasjon med deres faste budskap «Finger lickin’ good». Du bør også benytte anledningen til å tenke på samme måte:

Sørg for at annonser og innhold du har aktivt eller planlagt, er oppdatert og ikke kommuniserer noe som kan oppfattes som upassende. Dette er for eksempel ikke tida for å bruke high-five-emojis og budskap som “løp og kjøp”. I budskapene kan det heller være en ide å være litt ekstra empatisk. La det ikke handle om deg og profitt, men om hvordan din merkevare og dine tjenester kan gi verdi. By heller på hjelp, enn å fokusere på å selge produkter. Det tjener du mer på, i det lange løp.

Rigg deg for hverdagen
Har du planlagt markedsaktiviteter og andre prosjekter fram i tid, kan dette være tiden for å framskynde disse planene. Start arbeidet med innhold og kampanjer som kan ligge klart til situasjonen gradvis begynner å nærme seg det normale, og hverdagen er i sikte. Ta også dugnaden på hjemmesiden din og sørg for at landingssider og innhold er optimalisert for konverteringer og for søkemotorer.

Følg med på dine data
Statistikk er et godt styringsverktøy, og gir mange gode svar på hva slags innhold du bør produsere og hva slags budskap du bør være synlig med i den kommende perioden.

Søkes det for eksempel annerledes etter produkter og tjenester i din bransje nå? Har antall søk etter spesielle varegrupper eller tjenester gått opp eller ned? Følg med på hva kundene dine er på utkikk etter nå, og gi dem svar i de relevante kanalene. For oss som overvåker trafikken på nettsidene og de øvrige kanalene for mange av dere daglig, ser vi eksempler på at stadig flere opplever vekst i trafikk, omsetning og henvendelser.

Vi har ryggen din
Hos oss skjer det mye om dagen. Vi forsøker å være proaktive på alle våre kunder, til alle døgnets tider. Hvis du ønsker hjelp til å utvikle tiltak og innhold som er passende i disse tider, eller om du bare trenger noen å sparre med, ta kontakt.