Innholds-markedsføring – en viktig del av markedsmiksen

Innholdsmarkedsføring (content marketing) handler kort og godt om markedsføring på nett, tilpasset tiden vi lever i.
Skrevet av: Admin
Publisert:

Hvorfor innholdsmarkedsføring

Synliggjøring, merkevarebygging og differensiering er essensen av formålet med innholdsmarkedsføring.

Uansett hvilke mål en bedrift har satt seg, kan innholdsmarkedsføring bidra til å nå de målene.

 

I gamle dager

For enklere å forstå hvorfor innholdsmarkedsføring er veldig aktuelt i dag, kan det være lurt å gå litt tilbake i tid.

For noen år tilbake var synlighet (søkemotoroptimalisering) en øvelse i å forstå hvordan Google vurderte en side på internett opp mot en annen, slik at man kunne rangere bedre enn den siden man ble sammenlignet med. Man hadde stort fokus på fikse sider som ikke var gode rent teknisk, fokus på søkeord på de rette stedene og jobbet hardt for å spre lenker inn til siden, i tillegg til en drøss med andre ting på en lang liste.

 

Det er andre tider

Google endrer sin algoritme ofte. Konsekvensen var og er, at «enkle» teknikker, som har som formål å «lure» Google aldri vil være en bærekraftig strategi i lengden. Eksempelvis det å distribuere store mengder innhold mettet med nøye utvalgte søkeord og lenker, med sånn passe eller lav kvalitet til mindre gode nettsider.

Kort oppsummert har Google fokus på et godt søkeresultatet. Alt som står i veien for det vil de jobbe mye med for å fjerne.

Gjennom årene har Googles algoritme, folks søkevaner, antall søk og mengden innhold endret seg drastisk. Sleng på smarttelefonen og 4G, hverdagen vår er veldig annerledes enn det den var bare for noen år siden. Ikke minst har konkurransen på nett økt kraftig. Innholdsmarkedsføring handler om å være synlig og skille seg ut i dette landskapet, eller jungelen om man vil.

Innholdsmarkedsføring skal være relevant, underholde, opplyse, informere eller inspirere. Innholdet skal knytte kunden til merkevaren eller produktet. Målet kanvære å øke kjennskap til produkt eller merkevare, skaffe nye kunder, bidra til gjenkjøp og/eller bidra til lojalitet hos eksisterende kunder. 

I motsetning til annonser på nett eller i andre kanler som har som budskap «Kjøp sykkel nå», fokuserer innholdsmarkedsføring på godt innhold som gir en eller annen verdi til den som er eksponert for det. Det skal bidra til kjennskap, tillit og bidra til «top of mind», som styrker posisjonen til bedriften når en kunde står klar med lommeboka.

Derfor burde en god plan for innholdsmarkedsføring være en viktig del av markedsmiksen til enhver bedrift. Det spiller ingen rolle hvilken kanal man snakker om - nyhetsbrev, blogg, nettside, sosiale kanaler eller YouTube, en god innholdsstrategi bør alltid ligge i bunn.

 

Det handler fortsatt om dette:

 

«Hvem sier hva til hvem gjennom hvilken kanal med hvilken effekt.»

Harold Dwight Lasswell (1902-1978)

 

Vi forholder oss bare til at det er 2015.

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev