Google Shopping og hvorfor du med nettbutikk bør være der

Google Shopping er en bra mulighet for å synliggjøre produkter fra nettbutikken direkte i søkeresultatsiden på Google.
Skrevet av: Alfred
Publisert:

Google Shopping er veldig viktig for nettbutikker

Det handler om å oppta størst mulig plass og Google Shopping er enda en flate du bør vurdere å være tilstede på for å dominere søkeresultatsiden.

Google Shopping er for deg som har produkter eller tjenester du selger via en nettbutikk. Her kan du vise deg med produktbilde, pris, tittel og tilbudstekster. 

Fordeler med Google Shopping:

  • Gir økt synlighet i søkeresultatet ved at man tar mer plass
  • Klikkprisen er fortsatt lav
  • En god måte å vise frem produkt og pris på tidlig stadium til potensiell kunde

 

shopping

Hvordan ta i bruk Google Shopping

Når du har bestemt deg for at du skal være tilstede på Google Shopping er det første du må gjøre å opprette en Google Merchant konto. Det er fra denne kontoen du styrer dine produkt-tekster, bilder, priser, lenker og kategorier. Opprettelsen av Google Merchant konto går ut på å ta eierskap til nettbutikken din og verifisere at det er ditt domene.

Når alt av kontaktinformasjon er lagt inn skal du koble Google Merchant sammen med Google AdWords. Det er Google AdWords du senere bruker for å styre budgivning og kampanjetekster for dine produkter i Google Shopping.

Det neste steget går ut på å få satt opp en data-feed med dine produkter slik de skal vises i Google Shopping. Hvis nettbutikken har få produkter er det mulig å lage den selv etter de malene som Google bidrar med og lagre og laste den opp som en tekstfil. Alternativt kan det brukes Google Spreadsheet som er lagret på Google Drive’en for samme bruker som oppretter Google Merchant og Google AdWords. Hvis du har mange produkter i nettbutikken din kan det være en smartere løsning og få eksportert hele produktdatabasen til et Google Spreadsheet med de nødvendige feltene og dine egendefinerte.

Data-feed’en har flere obligatoriske felter som må være med for et produkt. Disse finner du enkelt på Google sine supportsider for opprettelse av Google Shopping kampanjer. Videre er det også mulighet for å legge til egendefinerte felter som kan hjelpe deg å kategorisere dine produkter i ulike produktgrupper som du skal markedsføres på ulike måter eller ha ulike budgivningsstrategier for.

Når produktene i data-feed’en har blitt godkjent i Google Merchant så dukker de etter hvert opp i Google AdWords. I Google AdWords oppretter du en Google Shopping kampanje og spesifiserer hvilken Google Merchant konto den skal koble seg mot. Her deler du så inn produktene dine i annonsegrupper og produktgrupper etter hvordan du selv ønsker de skal være fordelt. Du velger strukturen etter hvilke markedsføringstekster og budgivningsstrategier du vil at dine ulike produktgrupper skal ha. Her kan du også dele de inn etter de egendefinerte kategoriene du lagde i data-feed’en.

 

Hvorfor ta i bruk Google Shopping?

Slik jeg ser det er det to hovedgrunner til å vise produktene sine i Google Shopping.

 

1. Ta plass

Med Shopping-annonser opptar du nok en plassering i annonse-feltet på Google og det er en større sjanse for at det er du som stikker av med klikket til den som søker. Jo større flate du opptar i annonse-feltet desto mindre flater er det også til dine konkurrenter. Har du i tillegg en tekst-annonse og rangerer godt organisk så ligger du nå på tre plasser på første søkeresultatsiden og dominerer på dine søkeord.

 

2.Kortere vei til kjøp

Den andre tydelige grunnen er at du viser frem både bilde og pris av ditt produkt med en gang i søkeresultatsiden, og både gode produktbilder og konkurransedyktige priser vil øke sjansen for at du får brukeren videre inn til din nettbutikk foran konkurrentene sine.

Det er også verdt å nevne at vi har sett at det er oftere langt lavere klikkpriser for Google Shopping annonser enn hva det er for tekst-annonser. Det skal altså ikke store kostnader til for å teste ut dette og se effekten av det.
For å opprettholde gode plasseringer med Shopping-annonser er det som med tekstannonser slik at vi må optimalisere både titler og tekster. Denne jobben gjøres i data-feed’en. Når det er slik at en også har flere produkter i samme kategori så er det mulig å dukke opp med flere produkter i samme søk som blir gjort. Fordeler med dette er å oppta enda større plass i søkeresultatet og gi mindre plass til dine konkurrenter.

Oppsummert er Google Shopping er en annonseflate som ennå har lave klikkpriser og som får mer og mer oppmerksomhet av de som søker. Det er en god måte å vise seg frem med gode produktbilder, konkurransedyktige priser og kampanjetilbud.

Oppsettet kan gjøres enten du har få eller mange produkter eller tjenester som selges i en nettbutikk. Med god tilstedeværelse i Google Shopping gir du deg selv større sjanse for å dominere i søkeresultatet og øke sjansen for at det er du som ender opp med klikket og brukeren inn til din nettbutikk foran dine konkurrenter.

Utbrudd Performance Marketing er sertifisert i Google Shopping  (først i landet :)). 

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev