Forbered nettbutikken din på sommer - 5 enkle steg du kan gjøre nå!

Sommeren står for tur, og for mange betyr dette rolige måneder og færre ansatte på vakt. Som følge av dette er det mindre ressurser som følger opp leads og holder styr på markedsaktiviteter. I denne artikkelen skal du få gode råd for å holde omsetningen oppe i rolige sommermåneder.
Skrevet av: Simon
Publisert:

Benytt deg av automatisering

Selv om man er ute av kontoret, betyr det ikke at det ikke finnes noen som kan gjøre jobben. Med all automatiseringen vi har tilgang på er det et hav av muligheter for å holde trykket oppe, selv om ingen sitter bak spakene.

Les min kloke kollega Alfreds tips til hvilke markesaktiviteter det er enkelt å automatisere

Et godt tips er å sette opp dynamisk retargeting for produkter som er lagt i handlekurv, men ikke kjøpt. 

 

Planlegg 

Du kan allerede nå gjøre jobben som skal gjøres i sommerferien. Sett deg ned og lag en innholdsplan. Du kan gjøre ferdig innlegg, og la egne verktøy publisere innholdet når du ønsker det. Det samme gjelder for nyhetsbrev. Lag de ferdig og sett opp når de skal sendes ut.

 

Brukergenerert innhold

At fotografen er på ferie er ingen unnskyldning for å ikke publisere bilder på Instagram. Be folk hashtagge nettbutikken din eller produktene, og spør pent om du kan reposte bildene, eller om du kan kjøpe rettighetene til bruk av bildet. Husk alltid å spørre først og sett deg inn i åndsverkloven.

 

Chatbot

Med de ansatte på tur i fjellheimen eller langs norskekysten, er det ikke alltid mulig å svare på kundehenvendelser på kort tid. En chatbot kan løse mye av dette for deg. Sett opp automatiserte regler for ofte stilte spørsmål, og svar som gjør det lettere for kunder å finne riktig informasjon. 

 

Automatisk epost-svar

Du har sikkert opplevd å få et automatisk svar fra de du sender epost til i sommerferien. Og da vet du også at det finnes en kjedelig måte å gjøre det på, og mange kreative og morsomme måter å gjøre det på. Sørg for å være blant de som gjør det lille ekstra. Et automatisk svar kan være veldig god markedsføring både for deg og bedriften din. 

Du vet hva de sier. Bedre sent enn aldri. Selv om du ikke har begynt planleggingen av sommerens aktiviteter har du fortsatt litt tid igjen. Og med tipsene i denne artikkelen håper vi at du og nettbutikken din får en fin og travel sommer!

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev