Endringer i e-postleveranse: Nye retningslinjer fra Google og Yahoo

Fra februar 2024 implementerer Google og Yahoo nye retningslinjer for e-postautentisering og endringer i samtykke og engasjement. Dette vil kraftig påvirke e-postleveransen som en respons på økende spam.
Skrevet av: Anders
Publisert:

Google og Yahoo krever nå at avsendere implementerer e-postautentisering, i tillegg til betydelige endringer i retningslinjer angående samtykke og engasjement. E-poster som ikke oppfyller disse kravene, vil enten forsinkes, blokkes eller havne i spam-mappen. Selv om dette kan for enkelte komme som en overraskelse, har dette alltid vært ansett som standard beste praksis.

 

Hva må jeg gjøre nå?


E-postautentisering: 

E-postavsendere må nå autentisere e-postene sine ved hjelp av SPF, DKIM og DMARC. Dette er påkrevd for å unngå forsinkelser eller at e-postene blir markert som spam. 

Her er stegene for HubSpot:

  1. Sett opp DKIM
  2. Legg til HubSpot til SPF record
  3. Bruk DMARC policy

Bruker du Mailchimp finner du mer informasjon her: https://mailchimp.com/developer/release-notes/new-sending-domain-authentication-requirements/


Gjør det enkelt å melde seg av: 

Ny standard krever at avsendere gjør avmelding enkelt. HubSpot planlegger oppdateringer for å imøtekomme dette kravet, og det forventes økte avmeldingsrater når dette trer i kraft. For å møte disse kravene nå må det legges til avmeldingslenker i ALLE 1:1-e-poster, det vil si ikke bare nyhetsbrev, men også i e-post-sekvenser. 

Avmeldingen skal også være satt opp slik at det kreves kun ett klikk for å melde seg av. 


Sørg for relevans i listene: 

Det er viktig å unngå spamklager ved å sikre at e-postene kun sendes til de som ønsker dem. Avsendere med et høyt volum av spamklager vil oppleve store ytelsesproblemer. HubSpot anbefaler å holde spamklagenivåer på et så lavt nivå som 0,1% eller mindre. Her bør det nok lyse noen varsellamper for flere, da dette vil tilsvare maksimalt 1 klage per 1000 mottaker. 

For å monitorere antall spamklager du potensielt mottar bør du følge med rapportene i e-postverktøyet du benytter, i tillegg til at du bør bruke Googles Postmaster Tool. 

Her er en oppskrift på hvordan du kommer i gang:  https://support.google.com/a/answer/9981691?visit_id=638417779794628890-1216690087&rd=2&product_name=UnuFlow&hl=en&visit_id=638417779794628890-1216690087&rd=1&src=supportwidget0&hl=en

Står du fast på noe og ønsker bistand - send oss en e-post eller en melding i chatten. 

Få gode råd og nyheter i vårt nyhetsbrev